De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

11.11.11 start met online-actie #11VOOR11
11.11.11

11.11.11 start met online-actie #11VOOR11

11.11.11 steekt vanaf maandag 9 november een tandje bij en start een dringende online-actie, #11voor11, ter ondersteuning van Changemakers wereldwijd, mensen die het verschil maken voor hun omgeving, zeker in deze coronatijden. Met #11voor11 richten we ons op de duizenden mensen die normaal gezien chocolade, wenskaarten of andere producten kopen, maar dat dit jaar niet kunnen doen omdat onze vrijwilligers niet van deur tot deur kunnen gaan of aan warenhuizen zullen staan. Met een kleine gift van 11 euro (meer mag natuurlijk ook!) kan u een groot verschil maken. Het virus kent geen grenzen, maar onze solidariteit gelukkig ook niet.

maandag 9 november 2020 16:13
Spread the love

 

In normale tijden zou de 11.11.11-campagne deze week haar hoogtepunt bereiken en zouden nu duizenden 11.11.11-vrijwilligers, organisaties en jeugdbewegingen in de straten te zien zijn, van deur tot deur lopen, aanbellen en steun vragen voor Changemakers wereldwijd. Ondanks het feit dat veel vrijwilligersgroepen zich van hun meest flexibele en creatieve kant hebben getoond met het organiseren van wandelingen, afhaalmaaltijden en online quizzen, zijn er heel wat geplande acties die niet kunnen doorgaan. 

Jan is al jarenlang vrijwilliger van 11.11.11. Hij getuigt in dit filmpje over de impact van corona op zijn acties. “Normaal had je ons wel zien staan aan de supermarkt. Of stonden we aan je deur. Of misschien was je komen eten op onze jaarlijkse spaghettislag. Maar dit jaar zie je ons niet op straat. Dit jaar kunnen onze inzamelingsacties zoals wij ze kennen niet doorgaan. En da’s ontzettend jammer. Want net nu is internationale solidariteit belangrijker dan ooit. Doneer daarom 11 euro voor 11.11.11.”

11voor11

We hebben als organisatie begrip voor de beslissing van de overheid, de gezondheid en de veiligheid van iedereen gaat boven alles. Maar het daagt ons uit om op andere manieren fondsen te werven. Daarom start 11.11.11 de online-actie #11voor11. Via  meerdere kanalen worden mensen opgeroepen om een gift te doen: 11 euro voor 11.11.11. Daarmee richten we ons op de mensen die jaarlijks een bijdrage doen bij de deur-aan-deur acties of chocolade kopen aan warenhuizen. Zij komen onze vrijwilligers dit jaar niet tegen, maar kunnen zich wel solidair tonen met de meest kwetsbaren in de wereld via een gift op www.11.be/11voor11

Want de nood aan internationale solidariteit voor onze partners is zeer hoog. Covid-19 slaat namelijk niet alleen bij ons toe, maar in heel de wereld.

“We beseffen dat ook België in een zware crisis zit”, zegt Els Hertogen, directeur van 11.11.11. “Als mensen niet met gezondheidsproblemen kampen, hebben ze zorgen over hun economische situatie, over de eigen job, het onderwijs en de toekomst van hun kinderen. We zien echter ook dat de gevolgen van het virus dikwijls nog zwaarder zijn in landen die geen goed uitgebouwd gezondheidssysteem hebben, waar weinig of geen sociale bescherming bestaat of waar het onderwijs minder goed georganiseerd is. Het is dan ook duidelijk dat we het virus enkel maar kunnen verslaan, als we over de grenzen heen samenwerken en solidair zijn.”

 

Meer informatie over onze campagne vindt u https://11.be/changemakers

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!