Foto: Rawpixel

Presidentskandidaat R. Kennedy: “Israël is essentieel voor controle over de olie”

In een openhartig interview legt Robert Kennedy Jr. uit hoe Israël de sleutel is tot VS-controle over de olie wereldwijd. De presidentskandidaat gaf ook aan dat de toetreding van Saoedi-Arabië tot de BRICS tot een nieuw en voor de VS ongunstig machtsevenwicht kan leiden.

vrijdag 10 november 2023 18:09
Spread the love

 

Robert F. Kennedy Jr. stamt af van een beroemde politieke dynastie in de VS. Hij is de zoon van voormalig presidentskandidaat Robert Kennedy en de neef van president John F. Kennedy.

In het voorjaar maakte hij als lid van de Democratische partij zijn kandidatuur bekend voor het presidentschap. Voor zijn kandidatuur kon hij rekenen op nogal wat financiële steun. Begin oktober brak hij met de Democraten en nu komt hij op als onafhankelijke kandidaat.

Robert Kennedy houdt geen blad voor de mond en zegt waarop het staat. In een recent interview verdedigde hij waarom de VS er alles moet aan doen om Israël te steunen. Het einde van de zionistische staat zou een bedreiging vormen voor de nationale veiligheidsbelangen van de VS.

“Israël is essentieel voor de VS. De reden is dat het fungeert als een bolwerk van de VS in het Midden-Oosten. Het is bijna alsof we een vliegdekschip hebben in het Midden-Oosten. Het is onze oudste bondgenoot, al 75 jaar.

“Met Israël is het bijna alsof we een vliegdekschip hebben in het Midden-Oosten”

Het is een ‘ongelooflijke’ bondgenoot voor ons in termen van technologie en uitwisseling ervan. Wij betaalden heel wat voor hun rakettenschild, Iron Dome, maar het heeft ons ook enorm veel geleerd van hoe wij onszelf moeten verdedigen tegen raketten. Die militaire uitgaven gingen overigens voor 75 procent naar VS-bedrijven.”

Robert Francis Kennedy Jr. Foto: Daniel Schwen, Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED

Kennedy verwijst ook naar de toetreding van Saoedi-Arabië in de BRICS-groep (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Naast dat land zijn ook Iran en de Verenigde Arabische Emiraten toegetreden. Het gaat om drie belangrijke olieproducerende landen. Volgens hem kan deze toetreding tot de BRICS het machtsevenwicht in de controle over de wereldwijde olievoorraden herdefiniëren.

“Met de toetreding van Saoedi-Arabië tot de BRICS zullen deze landen 90 procent van de olie in de wereld controleren. Israël is in deze regio onze ambassadeur en geeft ons oren en ogen in het Midden-Oosten. Het geeft ons inlichtingen en de mogelijkheid om gebeurtenissen te beïnvloeden. Als Israël verdwijnt dan zouden Rusland en China het Midden-Oosten controleren en dus 90 procent van de ’s werelds olievoorraden. Dat zou een catastrofe zijn voor de nationale veiligheid van de VS.”

“Als Israël verdwijnt dan zouden Rusland en China het Midden-Oosten controleren en dus 90 procent van de ’s werelds olievoorraden”

Op 7 oktober, toen Hamas Israël aanviel, sprak hij zijn steun uit voor Israël: “Deze schandelijke, niet-uitgelokte en barbaarse aanval op Israël moet worden beantwoord met wereldwijde veroordeling en ondubbelzinnige steun voor het recht van de Joodse staat op zelfverdediging. We moeten Israël voorzien van alles wat het nodig heeft om zichzelf te verdedigen – nu.”

 

Het volledig interview kan je hieronder bekijken:

 

Bron:

Robert Kennedy Jr. explica como Israel é fundamental para que os EUA controlem o petróleo

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!