Heel af en toe hoor je op tv wat de echte redenen zijn voor de oorlog in Oekraïne...
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Belgische genocidestrijders, gijzelaars nog niet vrij, mineralen of kernoorlog in Oekraïne

Niet in de mainstream media oordeel zelf waarom. Gaan vijf geradicaliseerde Belgen, deelnemers aan de genocide in Gaza, vervolgd worden? De oorlog in Oekraïne voor grondstoffen, niet voor democratie volgens Republikeins senator Lindsay Graham. Familieleden Israëlische gijzelaars in Gaza zien het somber in voor hun veiligheid na 'succesvolle' bevrijding van vier van hen en Frans president Macron brengt wereld stap dichter bij kernoorlog...

vrijdag 14 juni 2024 10:33
Spread the love

 

Na gelijkaardige klachten in Frankrijk en Nederland legt nu ook de Belgische 30-maart-beweging klacht neer tegen 5 Belgen met dubbele Israëlische nationaliteit voor hun deelname aan de genocide in Gaza. Zij vervoegen de rechtszaak van Palestijnse Belgen, die vertegenwoordigd worden door advocaat Jan Fermon, die reeds eerder slachtoffers heeft verdedigd van de genocide in Rwanda en van VS-oorlogsmisdaden in Irak – een reportage van het programma Télé Palestine van de onderzoekssite investigaction.net.

 

Af en toe valt een VS-politicus op door zijn eerlijke taal over de redenen achter de oorlog in Oekraïne. Republikeins senator Lindsey Graham verklaarde recent dat Westerse bedrijven de 12.000 miljard dollar natuurlijke hulpbronnen in Oekraïne moeten vastkrijgen (net als alle olie van Venezuela) en dat de VS-steun aan de oorlog in Oekraïne niets vandoen heeft met ‘democratie’.

 

Screenshot: zeteo.com

De ‘succesvolle’ bevrijding van vier Israëlische gijzelaars zaterdag 8 juni die 273 Palestijnen dood achterliet heeft de families van de overblijvende 104 gijzelaars niet gerustgesteld. Integendeel, zij zien er een zoveelste bewijs in dat die bevrijding géén prioriteit is voor de regering van Benjamin Netanyahu. Een Israëli wiens oom nog steeds gegijzeld wordt door Hamas gelooft in gesprek met Mehdi Hassan dat deze actie de kansen op een onderhandelde vrijlating zeer klein maakt.

 

Zelensky en Macron in betere tijden. Foto:kremlin.ru/CC BY-SA 4:0

Op 7 juni heeft Frans president Macron verklaard dat er een akkoord zou zijn tussen de NAVO-lidstaten om eigen militairen naar Oekraïne te sturen voor het trainen van Oekraiense soldaten. Hoewel dit slechts een openlijke bevestiging is van wat in feite reeds nu gebeurt, is officialisering van deze beslissing een zoveelste provocatie die tot een totale oorlog kan leiden met de grootste kernmacht op aarde, na de beslissing van VS-president Biden om Oekraïne toe te laten VS-raketten in te zetten tegen doelwitten in Rusland.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!