Foto's: zie het artikel
Tegendraads leesvoer -

VS-sancties en 500 dode vluchtelingen, China versus VS, tegendraadse stem van Daniel Ellsberg en Jeremy Corbyn

Niet alleen het EU-beleid, ook VS-sancties hebben 500 vluchtelingen de dood ingedreven. China en de VS met elkaar vergelijken, kan dat wel? De proef op de som. Een van de laatste interviews met Daniel Ellsberg en een recent interview waarin Jeremy Corbyn op 40 jaar parlementaire politiek terugblikt. Zij brengen hun tegendraadse kijk op de wereld.

vrijdag 23 juni 2023 15:22
Spread the love

 

Foto: Hellenic Coast Guard/Fair Use

Het is niet alleen het EU-beleid van brutale pushback van wanhopige vluchtelingen, zonder rekening te houden met de oorzaken van die wanhoop die verantwoordelijk is voor de gruwelijke dood van meer dan 500 mensen in de Middellandse Zee. Ook Amerikaanse economische sancties drijven de Syrische bevolking de zee in.

 

 

Delegatie Arabische Liga in Xinjiang. Foto: Xinhua/Gao Han

Frans politiek analyst Arnaud Bertrand gaat dieper in op de welvaart in China, de infrastructuur en op de heikele kwesties Xinjiang en Tibet en doet daarbij een boude vergelijking. Is het Chinese systeem beter dan het Amerikaanse? Misschien wel, misschien niet … Lees en oordeel zelf.

 

 

 

 

Daniel Ellsberg is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was de klokkenluider van de Pentagon Papers over de leugens en de misdaden van de VS-oorlog tegen de bevolking van Vietnam. We hernemen daarom een interview met journalist Paul Jay van theAnalysis-news (een uitstekende bron van informatie), dat werd afgenomen op 27 april 2021.

 

In een uitgebreid interview van 44 minuten voor de zeer degelijke alternatieve zender DoubleDownNews blikt Jeremy Corbyn terug op veertig jaar in het Britse parlement, over zijn onverminderde inzet tegen racisme en antisemitisme (!), over zijn recente uitsluiting door zijn opvolger Keir Starmer, over Palestina en Noord-Ierland, over Margaret Thatcher en zoveel meer.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!