Het grootste mediaschandaal van de eeuw, niet volgens de media... Foto: IFJ
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Nog altijd Gaza, en een gloednieuw programma over extreemrechts

In de Tegendraads Kijkvoer van dit weekend presenteren we een nieuw initiatief van eigen makelij: een vierdelige serie over extreemrechts met Dirk Verhofstadt, Fatiha Dahmani, Dominique Willaert en Ico Maly. Verder blijvende aandacht voor de genocide in Gaza, voor de doelgerichte moorden op journalisten en een ontnuchterende analyse van Israëlische militairen: het Palestijns verzet valt niet te verslaan, zolang 75 jaar kolonisatie doorgaat.

vrijdag 23 februari 2024 11:01
Spread the love

 

Foto: freepik.com

De haat van de zionistische kolonisten tegen de Palestijnse bevolking kent geen morele grenzen meer. Hun herleiding van elke kritiek op de massale slachtpartij in Gaza tot ‘antisemitisme’ en de bijval die ze daarvoor verwerven bij extreemrechtse antisemieten in Europa en de VS heeft een gevaarlijk en pervers gevolg. Wat Israël nu doet is echt antisemitisme in de wereld aanstoken ten bate van het grotere doel van een zuiver zionistisch Israël.

 

Foto: International Federation of Journalists

Een rapport van het internationale Committee to Protect Journalists meldt dat in de eerste drie maanden van de oorlog van Israël tegen de bevolking van Gaza reeds 78 journalisten en mediawerkers werden omgebracht, 75% van alle journalisten ter wereld die in 2023 werden vermoord door oorlogvoerende partijen. De stilte van de mainstream media over deze schande is oorverdovend.

 

Repressie lokt verzet uit – altijd. Foto: idfoffical/Free Use

Zelfs als Israël er zou in slagen om de militaire structuur van Hamas in Gaza te vernietigen – wat allesbehalve zeker is – dan nog zal de verzetsorganisatie blijven bestaan, zo besluiten Israëlische militaire analisten. Het extreme geweld en de arbitraire massamoord op burgers, grotendeels vrouwen en kinderen, zal onvermijdelijk nieuw gewapend verzet van de Palestijnse bevolking tegen de bezetting, de kolonisatie en de apartheid veroorzaken.

 

 

We brengen u vanaf 22 februari een fascinerende vierdelige serie die de dreiging van extreemrechts belicht, met diepgaande gesprekken van gastheer Lode Vanoost met Dirk Verhofstadt, Fatiha Dahmani, Dominique Willaert en Ico Maly. Vier weken lang elke donderdag te bekijken op Facebook, Youtube, Spotify en op www.dewereldmorgen.be/extreemrechts.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!