Geld voor oorlog, niet voor humanitaire hulp en persvrijheid... Foto's: zie artikel
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Kolonisatiepier in Gaza, dakloos zijn misdrijf in VS, Zelensky boos op NAVO en Corbyn sprak met Assange

Dit weekend brengen we een brede selectie van buitenlands alternatief nieuws dat de mainstream media u besparen: VS-zeepier bereidt herkolonisering Gaza voor; te arm zijn voor een dak boven het hoofd wordt misdaad in de VS; Zelensky is boos dat Oekraïne minder corrupt en meer democratisch moet worden en een aangename afsluiter: Corbyn sprak met Assange.

vrijdag 5 juli 2024 14:01
Spread the love

 

De pier van Gaza. Foto: US Centcom

De vlottende pier die de VS bouwden aan de kust van Gaza heeft veel doeleinden, maar humanitaire hulp is er geen van. Dit is niet meer en niet minder de eerste voorbereiding van een plan om Gaza te herkoloniseren, een permanente militaire aanwezigheid van de VS zelf in Israël voor te bereiden en Palestijns zelfbestuur in Gaza onmogelijk te maken. Een analyse van Al-Shabaka (‘het netwerk’), The Palestinian Policy Network.

 

 

Eric, werkende dakloze. Foto: Invisible People

In de VS, land of the brave and the free, heeft het Hooggerechtshof dé oplossing gevonden voor het probleem van de miljoenen daklozen in het rijkste land ter wereld. Voortaan krijgen de deelstaten het recht om dakloosheid als een misdaad te behandelen, zelfs als er geen enkel alternatief voorhanden is. Ook werkende thuislozen – en die zijn er dus ook met velen – gaan beboet worden en nog armer worden. Een analyse van de alternatieve nieuwssite Common Dreams.

 

Foto: Ukrainian Presidency

De NAVO-top is Washington moet nog beginnen maar Oekraiens president Zelensky is al boos. Niemand minder dan bondgenoot VS menen nu dat alvorens Oekraïne lid kan worden van de NAVO (en de EU) er eerst werk moet worden gemaakt van democratisering. Bovendien is het land nog steeds te corrupt. Teveel wapens komen nooit aan het front terecht. Al zeer lang geweten. Dat de NAVO hier nu mee afkomt is hun manier om terug te krabbelen op de beloftes sinds 2008 zonder dat met zoveel woorden toe te geven.

Een klein hartverwarmend berichtje: net herverkozen Jeremy Corbyn praat met DeClassified UK over zijn kort aangenaam telefoongesprek met Julian Assange vanuit zijn thuis in Australië.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!