Tegendraads leesvoer -

Palestina in de Amerikaanse alternatieve media

Deze tegendraadse selectie bevat twee video-interviews en één artikel. Een Amerikaanse Joodse legerofficier die ontslag neemt omwille van Gaza, Norman Finkelstein over Israël en de verplichting van een vorming over antisemitisme die een universiteit in de VS oplegt aan nieuwe studenten en docenten. Veel kijk- en leesplezier!

vrijdag 21 juni 2024 17:47
Spread the love

 

Harisson Mann

De Amerikaanse legermajoor Harrison Mann nam ontslag als eerste militaire en inlichtingenofficier vanwege de steun van de regering Biden aan de oorlog van Israël te  gen Gaza. Zijn Joodse achtergrond speelde een rol in zijn beslissing; hij zag duidelijke morele overeenkomsten tussen de Holocaust en de huidige situatie in Gaza.

 

Norman Finkelstein

Norman Finkelstein is zoon van overlevenden van de Holocaust. Hij beschuldigt Israël van het plegen van een genocide. In dit interview heeft hij het over het internationaal recht, het historische keerpunt in de Palestijnse zaak en zijn visie op Israëls argumentatie voor zijn eigen bestaan.

 

Bezetting Columbia University

De Colombia University van New York City zal nieuwe studenten en docenten verplichten om een vorming over antisemitisme te volgen. De nieuwe regel wordt op gelegd door een taskforce die bestaat uit uitgesproken Israël-supporters. Door antizionisme gelijk te stellen met antisemitisme wordt kritiek op Israël onmogelijk gemaakt en wordt de vrijheid van meningsuiting ernstig beperkt.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!