Kinderen wachten wanhopig op eten in Rafah. Foto: Bashar Taleb/APA Images
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Mossad-agent: “Palestijnse kinderen zijn terroristen zodra ze 4 jaar oud zijn…”

Vanaf de leeftijd van 4 jaar verdienen Palestijnse kinderen te sterven door bommen of hongersnood, volgens een agent van de Mossad - u leest dat goed. Van beweerde massaverkrachtingen door Hamas blijkt niets te kloppen. Onze media berichten niet correct over de zelfverbranding van Aaron Bushnell. Toch is de mensheid niet verloren: Mexicaanse vrouwen geven het voorbeeld.

vrijdag 1 maart 2024 11:58
Spread the love

 

Foto: X @ireallyhateyou

In een interview op een Israëlische tv-zender verklaart een gepenioneerd medewerker van de Mossad (de Israëlische buitenlandse inlichtingendienst) dat alle Palestijnen boven de leeftijd van 4 ‘betrokken’ zijn en de collectieve bestraffing verdienen door Israël om voedsel en humanitaire hulp te blokkeren… en nog weigeren onze regeringen het woord ‘genocide’ in de mond nemen.

 

Foto: haxorjoe/CC BY-SA 3:0

Nog meer info van de uitstekende website Mondoweiss: het verhaal van de massaverkrachtingen door Hamas waarmee de New York Times als eerste groot uitpakte valt uit elkaar. Niet alleen zijn er geen bewijzen voor, bovendien blijkt ‘journaliste’ Anat Schwartz, die het verhaal lanceerde, een onbetrouwbare voorgeschiedenis te hebben van racistische en gewelddadige leugens over Palestijnen.

 

 

Ben Norton maakte een vergelijkende media-analyse van de zelfverbranding van VS-soldaat Aaron Bushnell en die van Russische journaliste Irina Slavina in 2020. Waar de Angelsaksische media in het geval van Slavina de correcte context gaven van haar motieven, negeerden ze de overduidelijke politieke motieven van Bushnell.

 

Foto: instagram.com/laspatronas_ddhh

Tussen al de gruwelijke ellende van een genocide op onze schermen door, een sprankel hoop dat de mensheid nog niet helemaal verloren is. Vrouwen zorgen voor waterbevoorrading van migranten die op vrachttreinen door Mexico meerijden op zoek naar betere oorden. Hoe zij dat doen met treinen die voorbijrazen is een hartverwarmend toonbeeld van menselijke solidariteit.

 

 

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!