Interview, Video -

Indiaas activist Rajagopal: “Voor een geweldloze economie van allen, geen gewelddadige economie voor enkelen”

De Indiase econoom, auteur en sociaal activist Rajagopal legt uit waarom de regering van Narendra Modi in zijn land er toch in is geslaagd de parlementaire verkiezingen te winnen, nadat ze zware toegevingen moest toen aan de protestbeweging van boeren en landarbeiders tegen de neoliberalisering van de landbouw.

woensdag 26 oktober 2022 15:58

 

“India is een complex land. Modi wakkert de vijandigheid tussen hindoes en moslims aan om de aandacht af te leiden van zijn economische plannen. Wij stellen als alternatief de Jay Jagat, de geweldloze economie van de velen, tegen deze uitbuitende gewelddadige economie voor de enkelen.”

Een idee dat navolging verdient in heel de wereld, zeker in de Europese Unie. Dit is niet het model van de Europese Unie.

(onze verontschuldigingen voor de slechte beeldkwaliteit) (voor NL ondertitels klik op het icoon rechtsonder of op YouTube)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!