Bron: Crisiscel Cultuur
Opinie - Crisiscel Cultuur

Eindelijk: Cultuursector staat te popelen voor nieuwe heropstart

Het gevoel en de ontlading van de cultuursector is eenduidig: Eindelijk. Eindelijk mag er terug aan cultuur gedaan worden. De cultuurhuizen mogen hun deuren weer openen voor het publiek en de artiesten mogen voor het eerst sinds lang weer het podium betreden. De goesting is groot. En om die vreugde nog meer kracht bij te zetten, communiceerde de cultuursector, onder leiding van Crisiscel Cultuur en cult! in samenwerking met de Federatie van Boekingskantoren en hun partners, eenduidig. Meer dan één woord was er voor die campagne niet nodig: EINDELIJK. En de cultuursector laat zich horen, overal op sociale media en bij de cultuurhuizen.

woensdag 9 juni 2021 15:41
Spread the love

 

De Crisiscel Cultuur en cult! moedigen ­­­met het initiatief de bevolking aan om zich vanaf 9 juni weer volop onder te dompelen in het rijke culturele aanbod dat Vlaanderen en Brussel deze zomer te bieden hebben. Ze roepen iedereen ook op om EINDELIJK massaal te delen op sociale media om hun steun uit te drukken aan de cultuursector en het signaal te geven de komende maanden massaal cultuur te zullen consumeren.

“De hele cultuursector staat te popelen om zich terug te mogen ontplooien. We zijn maanden lang in overleg geweest met alle stakeholders, overheden en virologen om de tweede heropstart van de brede cultuur- en evenementensector veilig en vlot te laten verlopen”, zegt woordvoerder Frederik Sioen, woordvoerder van Crisiscel Cultuur. “De protocollen zijn duidelijk, alle tools zijn in gereedheid gebracht om verantwoord aan de slag te gaan. We zijn er volledig klaar voor om er met volle goesting opnieuw in te vliegen en de mensen Eindelijk cultuur te kunnen voorschotelen”.

Leen Vanderschueren, coördinator van cult!, vult aan: “We konden eindelijk terug aan cultuurbeleving doen en dat was in de hele cultuursector voelbaar. Daarom groeide vanuit de Crisiscel Cultuur al snel het idee om samen met enkele partners een campagne uit te werken om mensen terug welkom te heten. Dat er zoveel cultuurhuizen, organisaties en gezelschappen mee in de campagne stappen, toont het gigantische enthousiasme om terug volk te ontvangen, te spelen en te tonen. Met de boodschap: eindelijk terug naar cultuur.”

‘Eindelijk’ houdt een zomer lang de vinger aan de pols zodat we samen met volle teugen kunnen genieten van alles wat de cultuursector te bieden heeft.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!