Bron: Vrede vzw
Vrede vzw

Belgische organisaties vieren trots ICAN’s Nobelprijs voor de Vrede met livestream van ceremonie

België weigert het wereldwijd verbod op kernwapens te ondertekenen, maar dat neemt niet weg dat een aantal organisaties lid is van het International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). Deze organisaties hebben met trots ICAN's ontvangst van de Nobelprijs voor de Vrede gevierd door de ceremonie via een livestream in België feestelijk te volgen.

maandag 18 december 2017 16:35
Spread the love

Op 6 oktober is het heugelijke nieuws bekendgemaakt. ICAN wint de Nobelprijs voor de Vrede, een terechte overwinning voor het aandeel van ICAN in het nieuw VN-kernwapenverbod. Ook in België is er een aantal organisaties lid van ICAN waaronder Agir Pour La Paix, CNAPD, Pax Christi Vlaanderen en Vrede vzw. 



Bron: Vrede vzw

De officiële uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede heeft vorige week, op zondag 10 december, plaatsgevonden in de Noorse hoofdstad Oslo. Beatrice Fihn, directeur van ICAN en Setsuko Thurlow, een Japanse ‘hibakusha’ (oftewel een van de mensen die de atoombom op Hiroshima overleefd heeft), kregen de eer om de prijs in ontvangst te nemen.



Bron: Vrede vzw

Vermits een aantal Belgische organisaties mee in de prijzen viel, konden we deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de Belgische Coalitie tegen Kernwapens een feestelijke receptie met livestream van de Nobelprijs-uitreiking. Een 75-tal mensen vierde dit onvergetelijke moment mee en hief het glas op de toekenning van de Nobelprijs die ons weer een stapje dichter brengt bij nucleaire ontwapening.

 



Bron: Vrede vzw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit was de speech van het Nobelcomité. 



Bron: Vrede vzw

 

take down
the paywall
steun ons nu!