Yannick Beck

‘Uw bank investeert in bommen’

Een groep vredesactivisten kwam op 10 december samen aan de het gebouw van KBC in Kortrijk op het Schouwburgplein. Dit om klanten te informeren over het feit dat hun bank, samen met andere banken, nog altijd geld investeert in kernwapens. Deze actie maakte deel uit van een aantal prikacties over heel Vlaanderen.

maandag 12 december 2016 15:54
Spread the love

Op 8 december kwam het rapport uit van “Don’t bank the Bomb”. In dit rapport vond men de bedragen die banken investeerden in kernwapenbedrijven. Deze investeringen gebeurden in de vorm van obligaties, leningen en verdiensten uit aandelen. Uit het rapport bleek dat KBC, BNP Paribas, Deutsche Bank en ING samen voor een bedrag van 14 miljard geïnvesteerd hadden.

De actie ging door aan het hoofdgebouw van KBC in Kortrijk. De activisten kozen doelgericht voor KBC omdat dit een zuiver Belgische bank is. Er werden pamfletten uitgedeeld aan klanten en passanten met alle informatie over hoe de bank investeerde in kernwapens en een klachtenformulier. Op het klachtenformulier konden de mensen hun gegevens invullen en vervolgens afgeven aan hun bank.

De organisatie spreekt van een geslaagde actie. “Niet groot, maar wel een actie met effect”. De meeste actievoerders waren jongeren die gedreven zijn tot meer actie.. De actie liep ook in andere steden zoals Diksmuide, Brugge, Antwerpen en Gent.

take down
the paywall
steun ons nu!