Praktijkassistenten Ugent protesteren voor betere arbeidsvoorwaarden

Een honderdtal praktijkassistenten van de Universiteit van Gent voerden actie aan het rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent, waar een personeelsoverlegcomité plaatsvond. De Ugent wil al een tijdje de situatie hervormen voor de huidige 500 praktijkassistenten en is van plan dit nu te regelen door voor onderwijsondersteuning vooral beroep te doe op tijdelijke krachten.

dinsdag 3 maart 2015 11:15
Spread the love

De actievoerders noemen het ‘wegwerppersoneel’. Het zou tijdelijk benoemd worden zonder opzeg. Ze protesteerden om hun ongenoegen en ongerustheid te uiten.

Ze stellen dat de kwaliteit van het onderwijs sterk zal lijden onder de geplande hervormingen. Ook zullen de praktijkassistenten zelf niet gemakkelijk snel een nieuwe job vinden, doordat hun de expertise vaak zeer specifiek is.

Er werd dus niet enkel geprotesteerd voor betere arbeidsvoorwaarden, er werd ook bezorgdheid geuit over de toekomstige kwaliteit van het onderwijs aan de Ugent.

take down
the paywall
steun ons nu!