foto: Mrax

Actievoerders eisen sluiting van alle gesloten centra

Ongeveer tweehonderd mensen zonder papieren en hun sympathisanten maakten op zondagochtend, 1 maart, een wandeling vanuit Brussel naar het gesloten centrum van Steenokkerzeel, 127bis. De actievoerders vragen de sluiting van alle detentiecentra in België.

dinsdag 3 maart 2015 08:50
Spread the love

De wandelaars vertrokken om 9:00 aan de Begijnhofkerk in Brussel en bereikten het gesloten centrum, 127bis, om 12:30. “Er zijn in België vijf gesloten centra met een capaciteit van 700
plaatsen. In onwaardige omstandigheden worden
jaarlijks 8.000 mensen opgesloten om ze
later opnieuw op een vliegtuig richting land van herkomst te zetten”,
zei Oscar Flores van het Front des Migrants.

“Als we afgaan op de verklaringen van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, dan zullen families met kinderen binnenkort opnieuw kunnen worden opgesloten in een detentiecentrum. Wij zijn van mening dat we ons in het huidige klimaat moeten verenigen in de strijd tegen het radicalisme. Deze gevangenissen zijn bedoeld als racistische propaganda en om bepaalde kiezers te paaien.” concludeerde Oscar Flores.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!