Vakbonden steunen oproep Filipijnen aan klimaatconferentie

Vakbonden steunen oproep Filipijnen aan klimaatconferentie

dinsdag 12 november 2013 20:51
Spread the love

Het Internationaal Vakverbond (IVV) ondersteunt sterk de oproep van de Filipijnse regering aan de klimaatonderhandelingen van de Verenigde Naties in Warschau om dringend maatregelen te nemen. Deze oproep komt er nadat vrijdag een tyfoon het leven kostte aan 10.000 mensen en voor gigantische schade zorgde.

Yeb Sano, het hoofd van de Filipijnse klimaatonderhandelaars in Warschau, was duidelijk: “We kunnen niet langer stilzitten en hulpeloos toekijken hoe de internationale klimaatonderhandelingen vast zitten. We hebben hoogdringend een klimaatuitweg nodig.” In de Britse krant The Guardian gaf hij ook aan dat de klimaatontkenners dringend uit hun ivoren toren moeten komen om de impact van de klimaatverandering met eigen ogen te zien.

“De wetenschappelijke consensus over de klimaatopwarming is duidelijk. Catastrofale gebeurtenissen zoals tyfoon Haiyan zullen meer en meer voorkomen indien de wereld actie blijft uitstellen. Mensen laten het leven terwijl de machtige anti-klimaatlobby oplossingen blokkeert,” zei Sharan Burrow, de algemeen secretaris van het IVV. Sharan Burrow benadrukt dat “iedereen meeleeft met de families die geliefden verloren en wiens huizen en bezittingen vernield werden. Vakbonden van over heel de wereld roepen hun leden op om de hulpacties genereus te steunen. Ook de Filipijnse vakbond onderzoekt hoe de vakbonden van over heel de wereld kunnen helpen.”

Voor meer info: IVV persdienst: 02 224 0204 – Foto: Fragile Oasis

take down
the paywall
steun ons nu!