Nieuws, België -

Klein Duimpje voor ‘grootste jeugdparticipatie-event ooit’

Debattle, het grootste jeugdparticipatie-event ooit in Vlaanderen en Brussel, krijgt dit jaar een 'Klein Duimpje' van de Vlaamse Jeugdraad. “Debattle zette een ongeziene beweging bij jongeren in Vlaanderen in gang. In maar liefst 130 steden en gemeenten gingen jongeren in debat met hun politici, over wat er voor hen écht toe doet. Elk op hun eigen manier”, zwaait juryvoorzitter Lander Piccart de lof.

maandag 12 augustus 2013 11:50
Spread the love

Karuur vzw, de organisatie achter Debattle, stimuleert inspraak en participatie van kinderen en jongeren in lokaal beleid van de overheid. Ze ondersteunt bijvoorbeeld gemeentelijke jeugdraden. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 werden in meer dan één op drie dorpen en steden ‘debattles’ georganiseerd.

Jongeren werden er uitgedaagd om acties op te zetten, andere kinderen en jongeren te bevragen, eisenbundels samen te stellen en debatten te organiseren.

Karuur vzw stort zich momenteel op Debattle Part Two. “Vandaag zitten de verkozen politici op hun stoel in de gemeenteraad. Maar jij hebt nog wèl iets te zeggen. Overtuig je gemeenteraad van straf jeugdbeleid”, klinkt het bij Karuur.

De winnaar werd maandag bekend gemaakt op de Internationale Dag van Jeugd. In het verleden ging het Klein Duimpje onder meer naar Stopzelfdoding.be, toenmalig kinderrechtencommissaris Ankie van de Kerckhove en VRT- jongerenproject De overname.

take down
the paywall
steun ons nu!