Smog in Beijing (foto John Gulliver)
Nieuws, Milieu, China, Milieuvervuiling, Luchtkwaliteit -

China werkt aan strengere normen luchtkwaliteit

De Chinese overheid legt de laatste hand aan een plan om de luchtvervuiling op nationale schaal aan te pakken en strengere normen op te leggen voor de luchtkwaliteit in verschillende delen van het land.

woensdag 29 mei 2013 17:15
Spread the love

Volgens verschillende Chinese kranten zou het nieuwe plan deze week nog voorgesteld kunnen worden. De Chinese regering moet er zich dan binnen enkele weken over uitspreken, zegt Yang Tiesheng van het ministerie van Industrie in de krant Shanghai Securities News.

Fijn stof

De nadruk ligt op de uitstoot van steenkoolcentrales, transport en fijn stof. Er komen in de steden onder meer strengere normen voor de vervuiling met zwaveldioxide, stikstofoxide en fijn stof. De overheid zou ook het steenkoolverbruik aan banden willen leggen en het gebruik van aardgas en hernieuwbare energie willen promoten.

In de hoofdstad Beijing, die bijzonder zwaar te lijden heeft onder de vervuiling, zouden de meest vervuilende voertuigen, de zogenaamde “gele labels”, niet langer de baan op mogen.

take down
the paywall
steun ons nu!