Tussen molen en praline
Nederlanders in Belgie, Dutchmaninbelgium -

Tussen molen en praline

dinsdag 26 maart 2013 20:49
Spread the love

Sommige jongeren gaan naar Australië of Nieuw-Zeeland. Om een jaar lang zichzelf tegen te komen. Ik wilde mezelf ook tegenkomen maar koos voor een bestemming dichtbij huis: België. Je leest het allemaal vanaf vandaag in Jochem Oomens nieuwe reeks ‘Tussen molen en praline’.

Het land van de lintbebouwing, de premetro en de verificateur. Wat begon als een blauwe maandag aan een universiteit, werd al gauw een jarenlang verblijf. Onlangs vergat ik zelfs het lustrum ‘Jochem vijf jaar in België’ te vieren.

Om de schade in te halen, start ik deze blog. Voor iedereen die mijn avonturen in dit surrealistisch land wil volgen. En voor iedere Nederlander die mij blijft bestoken met vragen over het begrip België.

Taboes zal ik niet uit de weg gaan. Alles wat ik wil bespreken, bespreek ik. Natuurlijk vanuit mijn eigen naam. Zoals een echte Nederlander dat hoort te doen.

Gun vooral je ogen en hersenen de kost en reis virtueel met me mee door… België!

take down
the paywall
steun ons nu!