Nieuws, Samenleving, ACV, Antwerpen, Kinderopvang, Rent a Man, Vaderschapverlof, Loonkloofwetgeving, Gendersteriotypen, Huishoudelijke taken, De moderne man -

Huur een ‘zorgende man’

ANTWERPEN - Tijdens de maand maart, die symbool staat voor de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen, kan iedereen kandidaten voor de meest zorgende man inzenden. De man die bij de poll op de meeste stemmen achter zijn naam krijgt, wordt in het najaar in de bloemetjes gezet.

zaterdag 2 maart 2013 16:00
Spread the love

Via www.rent-a-man-now.be kan je zelf zo’n geknipte zorgende man huren. Aftrap van deze actiemaand werd op zaterdag 2 maart op de Antwerpse Meir gegeven. 

“Het wegwerken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen begint bij een meer evenwichtige taakverdeling thuis. Het is belangrijk dat er een gelijke verdeling van de zorgtaken thuis komt. Zo kunnen we tot een meer gelijke verdeling komen bij het opnemen van de vakantiestelsels. En krijgen vrouwen ook meer carrièremogelijkheden”, zegt Ilke Jaspers (ACV-genderadviseur).

Enkele sfeerbeelden van de zaterdagse actie op de Meir.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!