Reportage, Cultuur, Antwerpen, Antwerpen, Antwerpen Sport, Fotoreportage, Sporting A, Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 -

Danspromenade in Antwerpen

De Antwerpse binnenstad werd zaterdag 2 februari omgevormd tot een grote dansvloer. De ‘danspromenade' luidde de start in van de eerste sport die de stad dit jaar in de kijker plaatst: dansen. Antwerpen draagt dit jaar immers de titel van ‘Europese Sporthoofdstad'. Daarom worden de komende maanden verschillende sporten in de kijker geplaatst. De maand februari staat in het teken van de dans.

zondag 3 februari 2013 15:34
Spread the love

Daarom werd de binnenstad zaterdag omgevormd tot een danspromenade. Op acht locaties vonden demonstraties, workshops en flashmobs plaats. Je kon ze allemaal bezoeken tijdens een wandeling van 2,4 kilometer. In totaal stonden er een dertiental activiteiten op het programma.

Het centraal station werd het terrein van Let’s go Urban en kwam in het teken van breakdance, hiphop en house te staan. In het Hortahuis werd aan stijldansen gedaan en in het BNP-gebouw aan de Wapper kwamen de liefhebbers van volksdans aan hun trekken.

Kinderen konden terecht aan de Groenplaats, terwijl het stadhuis werd omgetoverd tot een danszaal voor internationale dansen. In de winkeletalages van de Meir, maar ook aan de Lombardenvest en in de Stadsfeestzaal waren er verrassende flashmobs. In totaal werkten honderden dansers mee aan het spektakel. Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!