Midden: Fa Quix namens Fedustria
Actie, ACV Bouw en Industrie, ACV-CSC METEA -

De industrie, dat zijn wij!

dinsdag 9 oktober 2012 12:51
Spread the love

ACV-CSC METEA mobiliseerde op 8 oktober voor een sterke, duurzame en sociale industrie.

Op initiatief van IndustriAll (de Europese federatie van werknemers uit de industrie) werkten we hierin samen met de andere centrales uit de industrie (ook LBC-NVK/CNE en ACV BIE).

Wij roepen op tot een duidelijke koerswijziging. Al jaren is een falend Europees industriebeleid een pijnlijke realiteit.
Carsid, Bekaert, ArcelorMittal (Luik, Florange) of Santens zijn hier slechts enkele sprekende voorbeelden van.

Het zijn alweer de zwaksten die de rekening zullen betalen. Lonen, pensioenen, sociale uitkeringen en indexering liggen zwaar onder vuur. Precaire tewerkstelling neemt almaar meer uitbreiding.

Samen met de andere centrales van de sector eist ACV-CSC METEA een Europees industrieel relancebeleid dat voorrang geeft aan veilige, duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling. De werkgevers (Agoria, Essencia, Fedustria en Creamoda) delen onze bekommernissen: “Industriepolitiek moet een absolute prioriteit krijgen bij de Europese Commissie, want ze is noodzakelijk voor de economische bloei en onze welvaart.” Na het bezoek aan de werkgeversorganisaties werden we ontvangen door minister Monica De Coninck.

take down
the paywall
steun ons nu!