De pijn van het leven onder tirannie
Protest, Actie, Rusland, Kunst, Repressie, Moskou, Politierepressie, Protesten in Rusland, Apathie -

De pijn van het leven onder tirannie

zondag 10 november 2013 19:06
Spread the love

( MOSKOU ) Op 10 november, een officiële feestdag voor de politie en de FSB ambtenaren, vond een kunstactie plaats op het Rode Plein met het Kremlin als achtergrond . De actie, “Freeze”, betrof een zittende naakte man met aan de straatstenen van het Rode Plein vastgenagelde testikels.

Petr Pavlensky, een kunstenaar en oppositie activist, protesteerde tegen de repressie tijdens de “Dag van de Politie”.
 

“Wanneer men faalt om recht te staan zal de politiestaat triomferen”
 

Video van de actie die reeds van Youtube gehaald is: http://vk.com/wall-40441927_9251

In een soortgelijke actie in mei wikkelde hij zijn naakte lichaam in prikkeldraad voor een regeringsgebouw in Sint Petersburg en vorig jaar naaide hij zijn mond toe als steunbetuiging aan de activistenpunkgroep “Pussy Riot”.

De actie kan gezien worden als een metafoor voor de apathie, politieke onverschilligheid en fatalisme van de moderne Russische samenleving . De bureaucratische wetteloosheid berooft de samenleving van haar middelen tot actievoering. De nederlagen en verliezen van de bevolking worden steeds tragischer telkens men mensen neerknuppelt op de stoep van het Kremlin en hen  intoomt tot er niets meer overblijft dan een lethargisch leger van zombies dat geduldig op zijn lot wacht .
De machthebbers hebben het land veranderd in een grote speelruimte waarin het volk wordt beroofd om de “wetsdienaars” te verrijken.  Dit leidt tot een maatschappij waar tirannie vrij spel heeft en waarbij de macht van de massa wordt vrijgegeven aan een elite.  Wanneer men faalt om recht te staan zal de politiestaat triomferen.

De 29-jarige activist werd tegen zijn wensen in gehospitaliseerd.

http://www.indyradio.nu/content/pain-life-under-tyranny

http://gogol.tv/video/1000

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=594606147243914&set=np.109921940.100000966136114&type=1&theater

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!