Dag jan

Dag jan

zondag 26 augustus 2012 23:29
Spread the love

Jan Denys stelt in een opiniestuk in de krant ‘de morgen’ van 25/08/12 dat onze samenleving niét neoliberaal is en dat Paul Verhaeghe het bijgevolg volledig mis heeft. Jan Denys is arbeidsmarktdeskundige bij Randstad. Nou moe.

Nodeloos om hier op te sommen waarom dat wel zo is. Alle argumenten zijn hier reeds meermaals verwoord. Indien Dhr. Denys dan nog dat soort beweringen wil uiten mag en kan hij dat voor eigen rekening nog altijd doen. Nochtans, je zou hem bijna gelijk moeten geven.

Het neoliberalisme staat immers voor een totaal ‘vrije’ markt. Met andere woorden, geen enkel reguleringsorgaan dat nog in de weg loopt, geen arbeider of werkloze die nog durft klagen, een koninkrijk waar de financiële sector zichzelf kroont en onderling medailles uitdeelt aan de grootste gulzigaard van het jaar en waar werknemersorganisaties bij gaan likkebaarden van al het lekkers dat in het verschiet ligt.

We zijn dan misschien wel maar ‘bijna’ zover, de sociale zekerheid is in dit land inderdaad nog steeds niet volledig onderuit gegaan, er komt nog steeds tegenwind van de vakbonden en hier en daar opent een goed boek nog een paar ogen maar hoelang nog? Wanneer zullen onze democratisch verkozen politici gewoon nog mogen uitvoeren wat de niet verkozen technocratie van Europa ons oplegt?

Je hoeft geen psychoanalyticus te zijn zoals Dhr. Verhaeghe noch een arbeidsmarktdeskundige zoals Dhr. Denys, je hebt zelfs geen universiteitsdiploma nodig om te weten welke kant het uitgaat met onze maatschappij én onze economie, dit ontkennen vind ik als ‘ervaringsdeskundige op de arbeidsmarkt’ maatschappelijk onaanvaardbaar en zelfs lasterlijk.

take down
the paywall
steun ons nu!