Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Peter Mertens, PVDA+, Gemeenteraadsverkiezingen 2012, Democratisch recht, Kort geding -

Publieke verkiezingsborden zijn een democratisch recht

ANTWERPEN - Peter Mertens, voorzitter van de linkse partij PVDA+ en lijsttrekker voor de Antwerpse gemeenteraad, trok naar de Raad van State om de beslissing over het niet plaatsen van publieke verkiezingsborden in Antwerpen te laten intrekken. Dinsdag 21 augustus werd het kort geding behandeld in het Antwerps justitiepaleis. Uitspraak volgende week.

dinsdag 21 augustus 2012 14:25
Spread the love

Vrijdag 17 augustus heeft het voltallige schepencollege, onder leiding van burgemeester Patrick Janssens (SP.A), laten weten dat het niet zal ingaan op de eis om met ingang van 15 augustus publieke verkiezingsborden te plaatsen in de stad.

Volgens de lijsttrekker van PVDA+ is de kwestie van de verkiezingsborden uitgegroeid tot een principe-kwestie: “Uiteraard gaat het ondertussen om veel meer dan de verkiezingsborden zelf. Het gaat er om dat een motie van de gemeenteraad niet boven de wet kan staan. Het gaat er om dat een gemeenteraad of een college niet in wetteloosheid mag handelen. Het gaat om een minimumrespect voor democratie, voor een minimale gelijkheid bij verkiezingsdeelname inzake publieke aanwezigheid en publieke middelen. Wij kunnen en zullen deze wetteloosheid niet tolereren, dat is uiteraard een principe-kwestie”, aldus Peter Mertens.

take down
the paywall
steun ons nu!