Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Antwerp pride, Holebi's, Homobeweging -

Vijfde editie Antwerp Pride goed voor 50.000 bezoekers

ANTWERPEN - Antwerp Pride is een feestelijke week evenementen met een homocultureel karakter. Het vindt sinds 2008 jaarlijks plaats in Antwerpen en trekt meer dan 50.000 bezoekers Ook de vijfde editie van dit jaar.

dinsdag 14 augustus 2012 10:30
Spread the love

Antwerp Pride bouwt voort op het commerciële homofeest Red & Blue’s Navigaytion, dat sinds 2003 jaarlijks op een zaterdag in juni aan boord van schepen plaatsvond.

Het evenement omvat een week lang tal van activiteiten voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en … sympathisanten.

Een van de doelen, en dit jaar meer dan anders, is om Antwerpen te presenteren als homovriendelijke stad. Hiermee onderscheidt de Antwerp Pride zich van de The Belgian Pride in Brussel, die oorspronkelijk een meer demonstratief karakter had. Daarmee is de Antwerp Pride vergelijkbaar met de eveneens van oorsprong puur feestelijke Amsterdam Gay Pride.

Hoogtepunt was dit jaar de voorstelling van de reuzen voor de World Out Games die in Antwerpen plaatsvinden in augustus 2013.

Maar we gingen ook kijken naar de klassiekers, zoals de Opening Party in de wijk Zurenborg, de eerste Pride Parade op de Scheldekaaien, de Wave en de Closing Party.

Een zeer uitgebreide fotoreportage met meer dan 730 beelden, kunt u bekijken via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631102727612/show/

take down
the paywall
steun ons nu!