Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Holebi's en transgenders, Geweld tegen holebi's, World Outgames, Antwerp Pride Wave -

Eerste Antwerp Pride Parade

ANTWERPEN - Een bonte stoet van holebi's, hetero's en transgenders trok zaterdagmiddag 11 augustus op het ritme van de hipste dancebeats over de Scheldekaaien. De parade is enerzijds een feest omdat het voor holebi's nog altijd goed toeven is in België en dit in vergelijking met andere landen, maar anderzijds is het ook een duidelijk signaal tegen de recente opstoot van homofoob geweld.

maandag 13 augustus 2012 11:10
Spread the love

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) zette de parade in met een korte toespraak waarin hij stelde dat het vandaag de dag evident zou moeten zijn om holebi te zijn. “Maar de laatste tijd zijn er tekenen dat dat niet zo is.” 

Na een minuut stilte voor al het onrecht dat holebi’s werd aangedaan, vertrok de parade met op kop een meterslange regenboogvlag die gedragen werd door onder meer schepenen Ludo Van Campenhout en Guy Lauwers (SP.A), gemeenteraadslid Freya Piryns (Groen) en partijgenote Mieke Vogels, Open VLD-lijsttrekster Annemie Turtelboom en burgemeester Patrick Janssens (SP.A).

De stoet trok veel kijklustigen en kan dan ook succesvol genoemd worden. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!