Actie voor Basisdemocratie
Basisdemocratie onderwijs school huiswerk -

Actie voor Basisdemocratie

maandag 13 augustus 2012 18:29
Spread the love

Als nu eens alle ouders (en grootouders) zouden stoppen met het maken van het huiswerk van hun (klein)kinderen, of er niet meer achter zouden zitten dat deze hun huiswerk maken? De kinderen worden op school hoofdzakelijk klaargestoomd om mee te draaien in een economisch systeem dat te veel is doorgedrongen in ons leven, er te veel van bepaald en ons dus onze individuele vrijheid ontneemt.

Als wij als actie voor basisdemocratie beslissen om geen huiswerk meer te (laten) maken, leren we de kinderen iets over natuurlijke persoonlijke vrijheid. Het zou wel nodig zijn deze actie en de bedoeling ervan duidelijk te communiceren met de leerkrachten en directie, zodat de kinderen zelf niet ‘gestraft’ worden.

Welke argumenten ook worden aangehaald, en los van de vraag of huiswerk nuttig en goed is of niet, deze actie zou veel mogelijk kunnen maken. In de eerste plaats zouden de kinderen meer vrije tijd krijgen die ze aan hun eigen interesses zouden kunnen besteden. Verder komt er hopelijk een discussie op gang over de bedoeling van onderwijs, en de kansen die gemist worden door een opvoeding die enkel op prestatie gericht is.

Mijn kind gaat niet meer naar school, en ik heb dus ook geen contacten meer binnen het onderwijs en ouderverenigingen. Maar ik hoop dat dit idee wordt opgepikt door mensen die begaan zijn met het (toekomstige) leven van onze jeugd.

take down
the paywall
steun ons nu!