Nieuws, Samenleving, Lokaal, Stampmedia, Hasselt, Diversiteit, Personen met een handicap, Xios Hogeschool -

Studenten organiseren ‘Dag van de Diversiteit’

HASSELT - Op donderdag 16 februari vond de Dag van de Diversiteit plaats aan de XIOS Hogeschool in Hasselt. Onder het motto ‘Hetzelfde maar anders!’ organiseerden twee studentes van de opleiding Office Management een infodag met gastcolleges en een infobeurs.

woensdag 22 februari 2012 12:55
Spread the love

Laura De Rosa (22) en Jolanda D’Onofrio (22), tweedejaarsstudenten Office Management, kregen van hun school de opdracht een evenement te organiseren. Met dit project willen ze hun medestudenten kennis laten maken met het thema ‘diversiteit’.

Zo kwamen ze terecht bij Tilly Volckaerts, leerlingenbegeleidster en coördinator voor diversiteit en gelijke kansen aan de XIOS Hogeschool. “We vroegen raad bij haar vanwege haar ervaring met het thema. Diversiteit bleek een breder begrip dan we zelf dachten. We hebben ook veel bijgeleerd, ik kijk nu bijvoorbeeld heel anders naar mensen met een beperking”, zegt De Rosa.

Diversiteit, hoe werkt dat?

Tijdens de doorlopende infobeurs gaven negentien organisaties die werken rond diversiteit tekst en uitleg over hun werking. Zo waren Sensoa, VDAB, Oxfam, Amnesty International, het Rode Kruis, KIDS, Responsible Young Drivers, de Christelijke Mutualiteit, Een hart voor Limburg en StampMedia van de partij. De allochtone vrouwenorganisatie Al Kawtar verkocht zelfgebakken koekjes en muntthee en plaatste hennatatoeages.

‘s Middags gaven meerdere gastlectoren een lezing: Rosa Schols van OCMW-Hasselt praatte over ‘leven met weinig budget’, Katleen De Ridder van het Minderhedenforum kwam vertellen over diversiteit in de media. De Ridder schreef ook het boek ‘De Witte Media’, waarin ze zich afvraagt waarom het zo moeilijk is voor allochtonen om op een positieve manier in de media te komen.

Aan het einde van de lezing deelde ze enkele gratis exemplaren van haar boek uit. Ben Vanelslander had het namens de vzw Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een Handicap (GRIP) over ‘een nieuwe kijk op mensen met een handicap’ en StampMedia-coördinator Stefan Kolgen had het over ‘communiceren met en over jongeren’.

Met twee is niet alleen

Het opzetten en coördineren van een evenement met z’n tweetjes is geen peulenschil. De Rosa en D’Onofrio zijn de enige studenten van het tweede jaar Office Management, op de medewerking van klasgenoten konden ze dus niet rekenen. Gelukkig kregen ze hulp van studenten uit het derde jaar en van de docenten. “Zonder hen zou het niet gelukt zijn”, aldus De Rosa.

© 2012 – StampMedia

take down
the paywall
steun ons nu!