Oeganda, Antwerpen, Straatkinderen, Gospelconcert, Meedogenloze armoede, Hope-Festival -

Hope-Festival op het Antwerps Sint-Jansplein

maandag 16 mei 2011 16:26
Spread the love

ANTWERPEN – Dit festival bestond uit een gospelconcert op 14 mei met verschillende groepen uit binnen- en buitenland alsook dansoptredens, kinderanimatie en een rommelmarkt ten voordele van een straatkinderenproject in Oeganda.

In 2005 opende aldaar een rehabilitatiehuis zijn deuren. Nu verblijven er 57 kinderen in het tehuis in Nyakabande. De rommelmarkt heeft de mooie som van 1.300 euro opgebracht.

Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen straatkinderen. Hun leven wordt getekend door meedogenloze armoede en een uitzichtloos bestaan. Voor hen zijn de meest vanzelfsprekende dingen niet voordehandliggend: eten, een veilige thuis, iemand die voor hen zorgt, medische voorziening. Dagelijks worstelen zij om te overleven in deze vreselijke omstandigheden.

take down
the paywall
steun ons nu!