Cultuur, Meerhout, Muziek, Groezrock -

Groezrock trapt de zomerfestivals af

vrijdag 29 april 2011 09:15
Spread the love

Het eerste grote Belgische muziekfestival van het jaar, Groezrock, vond afgelopen weekend plaats in Meerhout. Het was een feesteditie (20 jaar!) waarop heel wat exclusieve hardcore- en punkrockbands present waren. Logisch dan ook dat er in de Kempen dit weekend de hoogste temperaturen van heel Europa gemeten werden!

Onze aandacht ging vooral uit naar het randgebeuren. In de tent waar de distro’s hun plek hadden, was er naast dierenrechtenorganisatie Bite Back, dit jaar ook plaats voor Type Writer Distro, een collectief dat vooral maatschappijkritische boeken verspreid. Op het festivalterrein stond ook een container met een gigantische muur van het Meerhoutse kunstenaarscollectief Vardöger. 

Maar het moet gezegd dat het randgebeuren toch vooral een commerciële inslag heeft, zoals tegenwoordig bijna op elk festival trouwens. Specifiek aan Groezrock is wel de aanwezigheid van kleine muziekgerelateerde bedrijven. 

Een aantal merken sponsoren ook het hele jaar bands en tours: de Amerikaanse schoenenmerken Macbeth en Etnies, het Ierse Monster, het Amerikaanse Eastpack, het Duitse Jägermeister en het Schots kledingmerk Innes. Ook zie je steeds meer event-gerelateerd bedrijven opduiken zoals het Nederlandse Allfence.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!