Antwerpen, Antwerpen, Stadsdichter, Peter Holvoet-Hanssen, Kaaien, Stadsgedicht, Yoni Sel -

Welkom pierewaaiers

Een gedicht aan de kaaien en over de kaaien, dat is het nieuwe project van Peter Holvoet-Hanssen, de stadsdichter van Antwerpen. Samen met de Antwerpenaren gaat hij werken aan het gedicht, dat wordt geschilderd op de waterkeringsmuur.

zaterdag 23 april 2011 11:47
Spread the love

De waterkeringsmuur tussen de Rijnkaai en de Ledeganckkaai, daar komt het nieuwe project van de Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen. Het wordt een gedicht dat zich uitspreidt over een afstand van 3 kilometer. Holvoet-Hanssen zal het gedicht niet alleen schrijven, hij vraagt hiervoor hulp van de Antwerpenaren. De mensen kunnen een stukje tekst, dat geïnspireerd is op de Schelde en de kaaien, inzenden en dat verwerkt de dichter in het gedicht. Hij schreef zelf de eerste twee woorden: Welkom Pierewaaiers. Omdat Antwerpen dit jaar jongerenhoofdstad is, gaat de jongerenstadsdichter Yoni Sel ook een deel voor zijn rekening nemen.

Mijn Stad

Binnenkort wordt Mijn Stad, een gedicht van Adriaan de Roover vertoond op Linkeroever. Dit gedicht wordt op één van de Europagebouwen geschilderd. Holvoet-Hanssen ziet zijn gedicht als een antwoord op dat van de Roover. “Als de twee gedichten er staan, kan je met een verrekijker vanaf Linkeroever het gedicht op Rechteroever lezen”.

Bij elk stadsgedicht probeert de stadsdichter iets speciaals te maken, een voorbeeld daarvan is de langspeelplaat die bij zijn gedicht Het Torenlied hoort. “Bij dit gedicht zal een film of documentaire komen”, geeft de stadsdichter nog mee.

www.onzekaaien.be

© 2011 – StampMedia – Tekst: Thomas Verstrepen, foto: Rita Dabrowska

take down
the paywall
steun ons nu!