Antwerpen, Stampmedia, Antwerpen, Breakdance, Bboys, Neguin, Unbreakable -

Unbreakable laat Antwerpen genieten van breakdance

Ongeveer tweeduizend mensen woonden de zesde editie van het wereldkampioenschap breakdance bij. Unbreakable vond plaats op 16 april in de Antwerpse Lotto Arena. Onder veel gejuich vochten zestien breakdancers verschillende battles uit, onder wie de Antwerpse Sam ‘Sambo’ Revell.

vrijdag 22 april 2011 12:06
Spread the love

Op 16 april zakte de wereldtop breakdance af naar Antwerpen. Allemaal met maar één doel: de titel wereldkampioen. Topfavorieten waren Nauty One uit Korea, Neguin uit Brazilië en de winnaar van de vorige editie, Thesis uit Amerika. Na een hele dag workshops vonden ’s avonds de battles plaats. Eerst de crewbattles, waarin vier Belgische teams tegen elkaar streden. De finale werd gewonnen door het Nederlands-Belgische Team Shmetta, ook bekend van So You Think You Can Dance 2010. Een hele reeks man-tot-man-gevechten bepaalde uiteindelijk de winnaar. Vijftien mannen en één vrouw namen het om de beurt tegen elkaar op. De Braziliaan Neguin en de Amerikaan Morris kwamen als sterkste uit de strijd. Na een spectaculaire battle koos de jury uiteindelijk voor Neguin.

Jongeren inspireren

Tussen de vijftien deelnemers zat ook een Antwerpenaar: Sam ‘Sambo’ Revell (24). “Op mijn twaalfde had ik nogal veel energie. Toen ik op een dag de breakdancebattle in de videoclip van It’s Like That van Run-DMC zag, was ik meteen verkocht”, vertelt Revell. Hoewel hij er vrij snel uitlag, was Unbreakable 2011 toch een fijne belevenis. Zijn crew won de crewbattle en het was een van zijn beste edities tot nu toe. Hij kon zich dit jaar niet goed voorbereiden, want hij sukkelde met een polsblessure en was pas enkele weken voor de wedstrijd genezen. Meer jongeren inspireren en veel buitenlandse overwinningen boeken, dat is wat Revell de komende jaren wil. Hij droomt van een overwinning in de Red Bull BC One, een van de meest prestigieuze breakdancewedstrijden. Over de winnaar, Neguin, was Revell lovend: “Hij kent zijn vak, hij heeft verdiend gewonnen.”

Meer aandacht

“Breakdance komt de afgelopen tien jaar terug”, ziet Revell, maar hij betreurt het gebrek aan media-aandacht. “Ik vind breakdance even spectaculair als wielrennen. Het spreekt een groot publiek aan. Als je breakdance op straat ziet, blijf je staan. Bij breakdance op televisie stop je met zappen. Het verdient echt meer aandacht.”

© 2011 – StampMedia – Thomas Verstrepen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!