Verslag, Nieuws, België -

Luc Purnelle overleden

Luc Purnelle (43), secretaris beweging van ACV-Limburg en zeer gewaardeerd medewerker van DeWereldMorgen.be, is zondag heel plots overleden. Zaterdag werd hij met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Zondag werden die hem fataal. DeWereldMorgen.be verliest één van zijn scherpste, intelligentste en vlotste pennen.

maandag 4 april 2011 11:01
Spread the love

Luc Purnelle heeft zijn hele leven voor de christelijke vakbond ACV gewerkt. Hij begon als propagandist bij ACV-Leuven en was lange tijd secretaris bij de centrale Bouw & Industrie. De voorbije jaren bracht hij beweging in ACV-Limburg.

“Goed mijn plan kunnen trekken in flexibele situaties, snel een antwoord klaar hebben bij bemerkingen van elke tegenpartij en over alles en nog wat een mening ontwikkelen, en daar dan ook nog een samenhang in (denken te) zien. Daarnaast: een vlotte pen, drie akkoorden gitaar kunnen spelen en behoorlijk goed kunnen koken”, zo omschreef hij zichzelf in zijn CV.

Van zijn snelle antwoord en vlotte pen hebben wij hier bij DeWereldMorgen.be in de 13 maanden dat we bestaan, met volle teugen genoten. Luc was heel nieuwsgierig en had over heel veel dingen een mening: van U2-zanger Bono tot het Belgische surrealisme, maar uiteindelijk gingen al zijn stukken over sociale onrechtvaardigheid. Zelden hebben we iemand ontmoet die zich daar zo druk kon over maken.

Ook bij het ACV wordt getreurd. “Luc was trotse papa van drie kinderen (17 en 14 jaar) en was 18 jaar gelukkig getrouwd met Katty (ACV-regioverantwoordelijke ACV-Leuven). ACV-Limburg verliest met het heengaan van Luc een goedlachse, positieve en creatieve leider”, reageert de christelijke vakbond in een persbericht.

https://www.dewereldmorgen.be/people/luc-purnelle

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!