Genkse songwriters in spe
Cultuur, Stampmedia, Genk, Factor J -

Genkse songwriters in spe

Het Genkse Factor J zet met ‘Talents’ zijn deuren open. Een tiental jongeren schaaft gedurende vier namiddagen hun muziekskills bij onder het professionele oog van Sean D’Hondt. Zondag 27 maart vond de derde workshop plaats.

maandag 4 april 2011 21:07
Spread the love

De workshops staan in het teken van songwriting. Vragen zoals ‘hoe begin ik aan het schrijven van een lied?’ en ‘welke stappen moet ik volgen?’ komen aan bod. Sean D’Hondt is zanger bij punkgroep Nailpin en vj bij jongerenzender JIM. “Er bestaat geen vast recept om een goed nummer te schrijven. Ik reik de deelnemers tips aan vanuit mijn ervaring als liedschrijver.”

Leven zonder muziek?

Rana Celiktas (18), Jasmine Ismail (17) en Pieter-Jan Maleux (17) vinden de workshop een unieke ervaring. Ze willen en kunnen zich geen leven zonder muziek indenken. “Ik ben dag in, dag uit bezig met muziek”, zegt Rana. “Kunnen leven van mijn muziek zou mooi meegenomen zijn. Maar als mensen mijn muziek appreciëren, vind ik dat ook al de moeite waard.”

Coach Sean

“Ik vind het leuk om op deze manier kennis door te geven. Ik ben wel de docent, maar wil toch niet te veel ‘de leraar’ uithangen”, vertelt D’Hondt. “Timide jongeren moedig ik wat meer aan. Als iedereen hier één tip mee naar huis neemt die hem of haar als songwriter verrijkt, ben ik bijzonder tevreden!”

“Een heel sympathieke man”, vertelt de enige mannelijke deelnemer Pieter-Jan. “Hij betrekt iedereen in het gebeuren.” “Hij zegt ook eerlijk wat hij minder geslaagd vindt”, voegt Rana toe.

Beat of a Broken Heart

De deelnemers werken samen aan het nummer ‘Beat of a Broken Heart’. Tijdens de derde workshop repeteert de groep stevig. Akkoorden worden toegevoegd of geschrapt. Tijdens hun volgende en laatste samenkomst nemen ze het nummer op. Wie weet horen we het nummer deze zomer wel vanop één of ander festivalpodium…

© 2011 – StampMedia – Tekst: Marieke Stulens, foto’s: Boumediene Belbachir

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!