Nieuws, België, Saoedi-arabie, Bahrein, Soeniet, Sjiiet -

Betoging tegen Saoedische interventie in Bahrein

Betoging tegen Saoedische interventie in Bahrein
maandag 21 maart 2011 17:55

Een 150-tal sjiitische moslims verzamelde zaterdag voor de Saoedische ambassade in Brussel om hun steun te betuigen aan de demonstranten in Bahrein. Ze maken zich ernstige zorgen over de confrontaties tussen een door Saoedi-Arabië geleide troepenmacht en de demonstranten.

Tienduizend sjiitische demonstranten verzamelen al wekenlang op het Parelplein in de hoofdstad van Bahrein. Ze roepen op tot het vertrek van de koning Hamad bin Isa Al Khalifa. De troepenmacht van Golfstaten onder leiding van Saoedi-Arabië is vorige week het land binnengetrokken om het soennitische koningshuis te ondersteunen.

take down
the paywall
steun ons nu!