Cultuur, Stampmedia, Roma, Antwerpen, Stand-up, Comedy, Borgerhout, Child's Play, Youssef el mousaouix -

Première derde comedyshow El Mousaoui afgelast door keelpijn

Youssef El Mousaoui heeft zijn derde show Child’s play niet volledig kunnen uitspelen. De eerste Vlaamse stand-upcomedian van Marokkaanse afkomst stelde zijn nieuwste show voor op 2 februari in De Roma, maar keelpijn gooide roet in het eten. De show wordt verplaatst naar paasmaandag.

vrijdag 4 februari 2011 08:48
Spread the love

Youssef El Mousaoui zag de première van zijn derde show door keelpijn de mist in gaan. Hij had er al een poosje last van en probeerde zoveel mogelijk zijn stem te sparen. Bovendien deed de droge lucht in de zaal hem geen goed. Na een halfuur van zijn show ging het niet meer. Later probeerde hij nog even, maar het lukte hem niet om verder te spelen. Hij keerde terug naar de coulissen en nadien gaf hij definitief verstek. Met zijn dochtertje mee op het podium gaf hij uiteindelijk zijn forfait. Het publiek sloot af met een staande ovatie.

Clichés

De zaal was mooi gevuld. Youssef El Mousaoui bracht dan ook de première van zijn derde show en hij is nog altijd een van de opkomende talenten in de comedywereld. In Child’s play is zijn vaderschap de rode draad doorheen zijn show. Bovendien haalt hij graag clichés aan. Child’s play begon dan ook met een aanvaring met de politie.

Herkenning

Vlaanderen smaakt zijn humor, maar ook bij de Marokkaanse gemeenschap scoort hij goed. Volgens Ahmed Oulad (28), jeugdwerker bij Kras Jeugdwerk, herkennen veel allochtone jongeren zich in zijn grappen. “Voor hen zijn die grappen werkelijkheid”, meent hij. Dat El Mousaoui de spot drijft met Marokkanen, vindt hij niet erg. “Het zijn vooral de clichés en de cultuurverschillen die hij aanhaalt. Het is best grappig en omdat hij Marokkaan is, mag hij dat. Blanken kunnen zich zoiets niet permitteren.”

Over religie hoort hij liever geen grappen. “Daar mag je niet mee lachen. El Mousaoui kent dan ook zijn grenzen. Zelf spot ik ook niet met het christendom.” Oulad is samen met de jongeren van zijn jeugdhuis aanwezig. “Voor een jeugdhuis is deze comedyshow ideaal: jongeren houden van humor en dit is laagdrempelig. Natuurlijk is het balen dat hij de voorstelling niet kon uitspelen.”

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo

take down
the paywall
steun ons nu!