Nieuws, Samenleving, België, België, Communautaire problemen, Niet in onze naam, KVS, KVS, Niet in onze naam, Belgie, seperatie, artiesten -

Video: Niet in onze naam, een schreeuw voor solidariteit

TV DeWereldMorgen.be biedt u alle zeven reportages van de avond 'Niet in onze naam'. Vrijdagavond 21 januari stonden een 40-tal artiesten op het podium in de KVS om te reageren tegen het discours van het separatisme. De avond 'Niet in onze naam' kwam voort uit een oproep tegen het “bekrompen nationalisme en de splitsingsrage” die in het najaar 2010 gelanceerd werd.

zondag 30 januari 2011 20:50
Spread the love


doc

Belgische artiesten zeggen: ‘Niet in onze naam’

Dansers, zangers, dichters en vakbondsmensen. Vrijdag staan ze samen op het podium in de KVS onder de titel ‘Solidariteit maakt een cultuur groot’. “De kunstenaars willen hun bezorgdheid uiten over het feit dat twee groepen tegenover elkaar worden geplaatst”, zegt actrice Maaike Neuville die samen met haar collega Marijke Pinoy de avond aan elkaar praat.

Het begon in het najaar met een oproep ‘Solidariteit maakt een cultuur groot’ die door meer dan 200 kunstenaars werd ondertekend. Er groeide een platform uit waar ook andere bewegingen als de vakbonden, Red de solidariteit en de Vooruitgroep aansluiting bij vonden.

“Niet in onze naam”, een schreeuw voor solidariteit

Koen Augustijnen en Ted Stoffer van Les Ballets C. de la B.

Ook Koen Augustijnen en Ted Stoffer van het dansgezelschap Les Ballets C. de la B. waren van de partij.

auteurs door acteurs

Een aantal auteurs konden niet op het evenement ‘Niet in onze naam’ aanwezig zijn maar wilden wel iets vertellen. Een pastiche op een oud volkslied van Ramsey Nasser en enkele fragmenten uit columns van Annelies Verbeke werden daarom voorgelezen door enkele acteurs. Met het evenement in de KVS uitten de artiesten hun bezorgdheid over de huidige politieke impasse.

Wim Helsen

Ook Wim Helsen nam deel aan het culturele evenement ‘Niet in onze naam’ in de Brusselse KVS. Dit is een fragment van zijn boodschap.

Claude Semal & Frank Wuyts

De Brusselse kleinkunstenaar Claude Semal trad samen met Frank Wuyts op tijdens ‘Niet in onze naam’, een actie van artiesten tegen het seperatisme.

Arno en Stef Kamil Carlens

Arno en Stef Kamil Carlens brachten een duet tijdens het artistieke evenement ‘Niet in onze naam’ in de Brusselse KVS. Na het nummer bleef Arno nog even zitten om in zijn eigen rebelse stijl zijn ongenoegen over de politieke impasse te ventileren.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!