Foto Vik Bulik (Ieperfest 2009)

 

België, Lokaal, Festival -

Met DeWereldMorgen.be naar de Gentse Feesten, Sfinks of Ieperfest?

De zomer is in aantocht en dus ook de festivals. Net als de voorbijgaande jaren gaat DeWereldMorgen.be ook dit jaar samen met onze vrijwilligers een aantal festivals in woord en beeld brengen.

dinsdag 20 april 2010 11:46
Spread the love

Heb je zin om samen met ons één van de onderstaande festivals te verslaan, geef ons zo snel mogelijk een seintje. De plaatsen zijn beperkt. We vragen enthousiasme, motivatie en een beetje ervaring met foto, video of met het schrijven van boeiende teksten. Je moet je kunnen vrijmaken voor heel de periode van het festival. Deelnemen is gratis.

GENTSE FEESTEN:  17 – 26 juli 2010

DeWereldMorgen.be zit dit jaar  voor de eerste keer tien dagen lang in Gent voor optredens van gevestigde namen en opkomend talent, straatanimatie, openluchtfeestjes, debatten, theatervoorstellingen, en nog zo veel meer. DeWereldMorgen.be zoekt reporters die de lezers beeld, tekst en uitleg kunnen geven bij deze tiendaagse chaos.

Wil je meedoen, mail dan naar: harko@dewereldmorgen.be

SFINKS: 30 juli – 1 augustus 2010

DeWereldMorgen.be strijkt van 29 juli tot 1 augustus neer op het wereldmuziekfestival Sfinks in Boechout. We gaan net als vorig jaar een minimediakamp houden om het festival in woord en beeld te brengen. We bieden deze keer geen workshops aan. We willen met vrijwilligers gaan die reeds verslag hebben uitgebracht en een beetje ervaring hebben. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Het festival loopt op 30-31 juli en 1 augustus. We gaan er een dag op voorhand om ons te installeren. Sfinks zorgt voor de nodige infrastructuur. Ruimte backstage waar we kunnen vergaderen en werken, en materiaal veilig opbergen. Eet- en drankbonnetjes en toegang.

We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering. Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op www.DeWereldMorgen.be. Sfinks wil de gemaakte foto- en videoreportages ook projecteren.

Klik hier en bekijk alvast de reportages van vorig jaar


Wil je Sfinks in beeld brengen als fotograaf? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artietsen, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Schrijf je in per mail naar keltoum@dewereldmorgen.be

IEPERFEST:  13  – 15 augustus 2010

Van 13- 15 augustus gaat in Ieper het internationaal vermaarde hardcore festival Ieperfest door. Geëngageerde muziek, veganistisch eten, een ecologisch afvalbeleid, een sterk inhoudelijk zij-programma met film en debat, … Niet bepaald een doorsnee zomerfestival. En Ieperfest draait volledig op vrijwilligers!

Net als Indymedia vorig jaar is DeWereldMorgen.be nu van de partij om verslag uit te brengen. We gaan net als vorig jaar een minimediakamp houden om het festival in woord en beeld te brengen. We willen met vrijwilligers gaan die reeds verslag hebben uitgebracht. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Ieperfest zorgt voor een ruimte op het festivalterrein waar we kunnen vergaderen en werken. We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering: Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken?  Het resultaat publiceren we op www.DeWereldMorgen.be

Klik hier en bekijk alvast de reportages van vorig jaar

Wil je Ieperfest in beeld brengen als fotograaf of videoreporter? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artietsen, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Mail naar keltoum@dewereldmorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!