Antwerpen -

Antwerpen: kinderrechtenmarkt op het De Coninckplein

zondag 28 maart 2010 00:09
Spread the love

De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.

Jaarlijks heeft de Jeugdboekenweek een ander thema. Dit jaar was het thema ‘kinderrechten’,met als slogen ‘Recht op Boeken!’. Zaterdag werd de Jeugdboekenweek afgesloten met een groot feest in bibliotheek Permeke. Er was ook een kinderrechtenmarkt op het De Coninckplein. Op deze markt stond infostands van verschillende organisaties die kinderrechten hoog in het vaandel dragen en kinderen mee willen sensibiliseren, zoals Amnesty International,Child Focus en Unicef België. Opvallend was de aanwezigheid van doventolken tijdens alle activiteiten. Meer informaties erover via:

http://www.jeugdboekenweek.be

Uitgebreide fotoreportage via volgende link:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623715751640/show/

take down
the paywall
steun ons nu!