Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
VIDEO

Laten we de vleugels van alle aasgierfondsen knippen

Aasgierfondsen zijn investeringsfondsen gespecialiseerd in het opkopen van goedkope schulden van landen in financiële moeilijkheden. Het aasgierfonds klaagt dan die landen aan om grote winsten te realiseren (winstpercentages tot 2000 %). NML Capital is een aasgierfonds dat wordt geleid door de Amerikaanse miljardair Paul Singer.
maandag 12 maart 2018

Het fonds probeert de Belgische wet van 2015, die de aasgierfondsen aan banden legt, nietig te laten verklaren door het Grondwettelijk Hof. Ngo's als11.11.11, CNCD-11.11.11 en het Comité pour l'abolition des dettes illégitimes (CADTM) verdedigen de wet, zij aan zij met de Belgische overheid.

Op 7 maart 2018 zat de zittingszaal overvol. De ngo’s organiseerden een actie voor de rechtbank. Ondersteun de Belgische wet tegen de aasgierfondsen. Laten we ervoor zorgen dat andere landen in de hele wereld gelijkaardige wetten aannemen.

ZinTV.org is een Brussels videocollectief

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.