De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waël Ghonim: de Egyptische revolutie van binnenuit
Revolutie, Google, Egypte, Sociale netwerken, Wael Ghonim -

Waël Ghonim: de Egyptische revolutie van binnenuit

maandag 7 maart 2011 15:52
Spread the love

Wael Ghonim, de Egyptische Googlemanager die vrij snel door het Mubarakregime werd opgepakt en daarna zou uitgroeien tot een van de helden van de revolutie in zijn land, heeft de Revolutie 2.0 uitgelegd tijdens de TEDx conferentie in Caïro.

In een 10 minuten-durend filmpje legt Ghonim uit hoe sociale netwerken zoals Twitter, YouTube en Facebook gewone burgers toelaten de propagandaleugens die kenmerkend zijn voor elk dictatoriaal regime te doorprikken en zich tegelijkertijd online te organiseren zonder angst te moeten hebben voor represailles.

Ghonim gaf ook aan dat Google een belangrijker rol speelde in zijn vrijlating dan algemeen wordt verondersteld. ‘Er waren verschillende factoren,’ aldus Ghonim. ‘Een daarvan was Google. Ze werkten hard om me vrij te krijgen. Ze deden een massale PR-campagne’. Ghonim slaagde er ook in een tweet de wereld in te sturen waarin hij zei geluk te hebben omdat ‘Google naar hem had gezocht’.

Na zijn vrijlating kreeg Ghonim volgende tweet teruggestuurd: “We’re incredibly proud of you, @Ghonim, & of course will welcome you back when you’re ready.”

http://www.ted.com/talks/view/id/1086

Waël Ghonim

Bron : Express.be
 

take down
the paywall
steun ons nu!