De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VRT, ontsla Jan Balliauw!

VRT, ontsla Jan Balliauw!

zondag 24 maart 2024 17:44
Spread the love

Aansluitend op de terroristische aanslag in de Crocus City Concert Hall verkondigde Jan Balliauw op vrijdagavond 22 maart in het VRT-nieuws, zonder de minste ironie, dat de aanslag mogelijk door Poetin zelf opgezet was.

Alleen een zieke geest, of een die-hard propagandist is in staat zulke waanzinnige insinuaties te doen, die op niet het minste bewijs gestoeld zijn. Dit is geen journalistiek meer, dit is je reinste en meest flagrante propaganda!

In een vorig artikel had ik al aangegeven dat Jan Balliauw vlakaf liegt wanneer hij het heeft over vrijheid van meningsuiting in Oekraïne.

Hoeveel geld ontvangt Jan Balliauw van de VS, Nato, hun ambassades of hun denktanks? Hoeveel gratis snoepreisjes heeft deze man in het verleden al naar de VS mogen maken? Is Jan Balliauw een pion in het netwerk van het Integrity-Initiative? Kan iemand daar klaarheid over scheppen?

Bingo!

Wat we zelf doen, doen we beter…

Op Wikispooks.com (“an encyclopedia of deep politics“), hebben we, niet tot onze verwondering, de naam Balliauw teruggevonden. Weliswaar gaat het slechts om één treffer:

Jan Balliauw staat officieel geregistreerd als deelnemer aan het “Brussels Forum” in 2015 in Cleves, Duitsland.

Brussels Forum” is één van de zovele evenementen georganiseerd door de VS, en in dit geval het German Marshall Fund of the United States, met als enig doel de atlantische agenda in alle stilte vorm te geven. Een vandaag welbekend alumnus van het German Marshall Fund is de duitse “Groene” minister van Buitenlandse Zaken en vooraanstaand oorlogsstoker, verblind door russofobie, Annalena Baerbock.

Is Jan Balliauw een onafhankelijk journalist of een VS-propagandist? VRT, was Jan Balliauw daar aanwezig in eigen naam of als VRT-journalist?

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!