De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Voedseltransitie

Voedseltransitie

zondag 6 maart 2022 14:39
Spread the love

Je zou ze de kost niet willen geven, al die mensen om je heen die zich voeden met blikken katten- of hondenvoer – omdat dat is wat zij kunnen betalen, of omdat zij op straat leven, of omdat hun gebit het niet meer toelaat iets krokants te eten, of vanwege al dit soort redenen samen. Voor hen heeft supermarktketen Carrefour goed nieuws, blijkt uit een persbericht van 28 februari 2022: dankzij de lancering van het huismerk Companino worden kwaliteitsproducten toegankelijk voor iedereen.

Of je huisdier nu jong of oud is, zeer specifieke gezondheidsbehoeften heeft of net zoals zijn baasje milieubewust is en de voorkeur geeft aan BIO, Carrefour houdt rekening met haar consumenten door 4 zeer specifieke gamma’s aan te bieden die beantwoorden aan ieders voorkeur:

    Vitalive: Gezonde, volwaardige en evenwichtige voeding die je geliefde viervoeter vitaal en in goede gezondheid houdt.

    Naturally: Biologisch gecertificeerde producten voor dieren die net zoals hun baasjes  houden van natuurlijke voeding

    Suprem: Verfijnde smaken van superieure kwaliteit voor dieren met gevoelige smaakpapillen

    Expert: Een gamma speciaal ontwikkeld voor oudere viervoeters met specifieke gezondheidsbehoeften. Goedgekeurd door dierenartsen.

En niet alleen maar goedgekeurd door dierenartsen; de biologische snacks van het gamma Companino Naturally zijn ook “erkend door consumenten. Het gamma werd verkozen tot Huismerk van het Jaar 2022. … Het merk Companino is dan ook een goede weerspiegeling van de Act For Food-strategie van Carrefour die het beste toegankelijk maken (sic) voor iedereen door kwaliteitsvolle producten aan te bieden tegen lage prijzen.”

Kortom, de toekomst ziet er succulent uit voor allen die ‘houden van natuurlijke voeding’ of die met hun ‘gevoelige smaakpapillen’ lichte mousses, mini-filets en terrines met ‘uiterst geraffineerde recepten en delicate smaken’  zullen kunnen degusteren. Dat hoeft trouwens allemaal niet duur te zijn. Het gamma Vitalive voor honden bijvoorbeeld komt de consument op zo’n € 3,20 de kilo. Het Suprem gamma voor katten komt dan weer net onder de zes euro per kilo uit, maar dat is volgens het etiket wel samengesteld uit vis en nevenproducten van vis (waarvan 4% zalm).

Ook wie op straat leeft of niet meer kan kauwen kan voortaan bij Carrefour terecht voor “heerlijke recepten van dunne plakjes omhuld in een lekkere gelei” – en betaalbaar, joh. Volledig terecht stelt het persbericht: “Carrefour zet zich in voor de voedseltransitie zodat iedereen recht heeft op het beste.”

https://rivieren-en-meren.online/2022/03/06/voedseltransitie/

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!