De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Plechtige inhuldiging: monument van het nutteloze wapen

Plechtige inhuldiging: monument van het nutteloze wapen

maandag 22 maart 2010 11:58
Spread the love

Plechtige inhuldiging: monument van het nutteloze wapen

De Gentse Bomspotting-groep heeft zaterdag 20 maart 2010 een plechtige inhuldiging verwezelijkt van het monument voor het nutteloze wapen op de Vrijdagmarkt in Gent.

Kernwapens zijn nutteloze wapens. Net als de Gentse Dulle Griet, die volgens de legende nooit een kogel heeft afgeschoten, werden de kernwapens die in ons land liggen nooit ingezet. Ze zijn een overblijfsel uit de koude oorlog, en het is tijd dat ze verdwijnen. 2010 biedt nieuwe kansen voor nucleaire ontwapening. Politici uit verschillende landen hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken voor een kernwapenvrije wereld. Ook in ons land roepen politieke prominenten op om de kernwapens te verwijderen. Maar voorlopig blijft het bij woorden. Vredesactie wil onze regering daarom een duwtje in de rug geven. De NPT (nucleaire non-proliferatie) top op 3 mei 2010 in New York is hét moment om stappen te zetten in de nucleaire ontwapening, en samen te werken aan een kernwapenvrije wereld. Het is nu of nooit.

Bekijk jouw foto bij het monument van het nutteloze wapen: hier

take down
the paywall
steun ons nu!