De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Patriarchale Brief aan Zijne Majesteit Willem-Alexander aangaande de recente Malaysia Airlines Tragedie

Patriarchale Brief aan Zijne Majesteit Willem-Alexander aangaande de recente Malaysia Airlines Tragedie

zondag 27 juli 2014 20:02
Spread the love

DeWereldMorgen.be

Juli 2014

Uwe Majesteit,

Het is met veel pijn en verdriet dat we kennis hebben genomen van het tragische neerstorten van het Maleisische vliegtuig in Oekraïne, en het tragische verlies van zoveel levens, de meesten van burgers van uw land, mannen en vrouwen, jong en oud.

Namens het Oecumenisch Patriarchaat, willen wij onze innigste deelneming betuigen aan Uwe Majesteit en via U, aan de leiders en het volk van Nederland,  in de eerste plaats en vooral aan de families van de slachtoffers.

We hopen en bidden dat de feiten en de oorzaken van deze ramp zo snel mogelijk zullen worden gevonden, en we heffen onze harten en handen naar God in den Hoge, vurig biddend tot Hem om Zijn oneindige genade te geven aan elke getroffen ziel, Zijn troost aan de rouwenden voor het verlies van hun familieleden.

Moge God het berouw van de mensheid aanvaarden en een tragedie van gelijke aard niet toestaan, waar ook ter wereld.

Geschreven op het oecumenisch patriarchaat, de achttiende juli, 2014

Biddend de Uwe,+ 

BARTHOLOMEW, Aartsbisschop van Constantinopel-Nieuw Romeen Oecumenische Patriarch

(Bron: Het Oecumenisch Patriarchaat)

take down
the paywall
steun ons nu!