De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Opstand van de cultuursector

Opstand van de cultuursector

dinsdag 4 januari 2022 11:59
Spread the love

De beslissing van het overlegcomité om de cultuur lam te leggen, alhoewel de experten daar niet om gevraagd hadden, veroorzaakt een storm van protest van de sector. Naast openlijke burgerlijke ongehoorzaamheid van talrijke centra die ondanks het verbod,  toch de deuren openden, was er op 26 december een massale manifestatie aan de Brusselse Kunstberg. De politie telde 5.000, de organisatoren 15.000 deelnemers. Wij waren erbij om onze solidariteit te betuigen en d.m.v. foto’s een zo volledig mogelijk beeld te geven van de bekommernissen van de actievoerders. De nederlandstalige, zowel als de franstalige openbare TV besteedden ruime aandacht aan de actie.

LEF foto’s

Zie https://photos.app.goo.gl/FEjdwgYykj13cRKFA

TV

VRT https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/26/cultuursector-betoging/

RTBF https://www.rtbf.be/info/societe/detail_fermeture-du-secteur-culturel-la-manifestation-sur-le-mont-des-arts-a-rassemble-plusieurs-milliers-de-personnes?id=10904759

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!