De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuwe dimensie aan rechtse propaganda
Vlaams Belang -

Nieuwe dimensie aan rechtse propaganda

vrijdag 11 juni 2010 22:00
Spread the love

Er is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de propaganda voor extreemrechts. Naast associaal kan men nu ook spreken van ronduit zielig. Het heeft wat weg van die troep die men ‘s nachts op VT4 en 2BE streamt tegenwoordig.

Al zit de kans er dik in dat gans de zaak nep is, de persoon met het facebookprofiel waarover het handelt een totaal verzinsel is, toch blijkt het aan te slaan in extreemrechtse kringen. Een stunt van Johan Sanctorum, die haar al in levenden lijve gezien zou hebben?

In ieder geval werd een verspreking van de persoon, waarbij ze een andere vrouw met haar eigen voornaam aansprak, nadat het bij een groepslid opgevallen was, verwijderd. Tja, hoe vaak vergis je je dermate dat je anderen met je eigen voornaam aanspreekt?

Een (zeden-)oorlogje tussen separatistische facties? Over inhoud gaat het althans niet. Het heeft wat van gebrabbel overgoten met een vulgair, patriarchaal sausje.

Wat we wel weten is dat de titel van de biografie van La Cicciolina, een Italiaanse pornoster die ooit tot parlementslid verkozen werd voor de links-liberale Partito Radicale, “Per amore e per forza,” een favoriete uitspraak is van Johan Sanctorum volgens diens facebookpagina. Hij vond dan ook dat “la Cicciolina nouvelle est arrivée.” Over La Cicciolina en “de kracht van de vulgairteit” heeft hij trouwens ook nog wat geschreven op zijn blog.

Om bij het citaat van La Cicciolina te blijven, houdt het geleuter omtrent een Forza Flandria op de facebookpagina’s ook niet op.

De vrouw is met deze propaganda in ieder geval absoluut geen dienst bewezen. Zij wordt hier ingezet als lustobject, wordt afgeschilderd als steeds klaar om gepakt te worden, om een politiek standpunt naar voren te brengen.

Opmerkelijk ook dat na het aanmaken van een nieuw facebookprofiel, nadat het eerste aanvankelijk werd verwijderd wegens naakt, de Vlaamse Cicciolina meedeelde haar te contacteren via de facebookgroep van Johan Sanctorum, indien haar profiel nogmaals zou worden verwijderd.

Wie zat er achter het profiel? Updates onderaan.

linken:

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!