De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet alleen de regen maakt deze dag somber

donderdag 15 juli 2021 14:15
Spread the love

Er is niet alleen de wateroverlast als triestig gevolg van de klimaatopwarming. De desastreuze gevolgen hiervan grijpen ons allen aan.

De media hadden helaas nog ander nieuws om niet vrolijk van te worden:

De harteloosheid van de staatssecretaris over migratie. Hij maakt er een rechtse light benadering van, zo voert hij het programma van de rechterzijde naadloos uit.

De banken maken minder winst, toch gaat nog steeds om miljarden die naar de aandeelhouders vloeien. Als men een deel zou geven aan de kleine spaarder zodat hij toch een paar percenten aan intrest zou overhouden, zou er toch wat meer rechtvaardigheid zijn.

Men schaft de opkomstplicht af voor lokale verkiezingen, zo hoeft men geen rekening te houden met heel gewone mensen die waarschijnlijk niet meer zullen opdagen.

Theo Francken meldt op zijn FB dat de zeven dochtertjes van een Afghaans gezin, waarvan de jongste het petekind wordt van onze koningin  , zullen uitgehuwelijkt worden. Schaamteloos noem ik dat.

De buschauffeurs van De Lijn moeten volgens de Vlaamse regering productiever worden. Zo wordt openbare dienstverlening gemeten met normen die gelden in de privaat nijverheid.

Dreigende privatisering van de zorg.Gelukkig door de oppositie voorlopig afgewend.

13% van de Vlamingen leven in armoede.

 

Hoe, vandaag 15 juli, een sombere regendag nog duisterder wordt……..

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!