De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Er is niks mis met cannabis

Waarom ik het opneem voor een drug die de waarneming vervormt en de verstandelijke vermogens hindert vraagt iemand mij in een reactie op een vorig artikel. Simpel, omdat er niks mis is met cannabis.

vrijdag 21 maart 2014 00:29
Spread the love

Cannabis is een bewustzijnsverruimend middel in tegenstelling tot de meeste roesmiddelen die we kennen. Cannabis hindert het denken niet maar doet je net de zaken vanuit een ander perspectief bekijken. Bij een normale cannabissoort bedoel ik dan wel, niet bij opgefokte cannabis die verontreinigd is. Mensen die biologische cannabis met een goeie verhouding van de actieve stoffen geproefd hebben weten wat ik bedoel.

Anti-depressiva

Het zijn jachtige tijden, er moet gerend worden van hier naar daar en nooit heb je eens tijd om je te ontspannen. Mensen worden depressief en krijgen anti-depressiva voorgeschreven, en kunnen maanden niet meer gaan werken in sommige gevallen. Mensen die cannabis gebruiken hebben een middel dat hen helpt ontspannen, ze slapen er goed door en staan uitgerust op. Nu moet je niet denken dat die mensen maar beter kunnen gaan sporten, want veel van die mensen doen dat ook. Zij hebben een normaal werk/gezin/sport/spel leven.

De kans op ziekte vermindert sterk wanneer je de zaken kan relativeren door op zijn tijd eens goed te ontspannen. THC geeft je een vrolijk gevoel, waardoor je minder snel depressief wordt, zelf al gebruik je maar 1 keer in de week. Dit blijkt uit een bevraging van meer dan 4000 mensen!

Meer dan 1 miljoen mensen in ons klein landje zijn depressief, en slikken hiervoor pillen. Pillen die niet zonder risico zijn. Sommige mensen zeggen dat ze ook depressief worden van een joint, maar die hebben naar alle waarschijnlijkheid nog nooit pure cannabis gebruikt. Tabak haalt je inderdaad naar beneden, het is geen goeie combinatie!

Roken is so passé

Cannabisgebruikers voelen zich minder snel eenzaam en de meeste zijn heel creatief! A relaxed mind is a creative mind!Ik zeg ‘gebruikers’ omdat men het beste effect behaalt door de cannabis te verdampen of door er olie of thee van te maken. Of koekjes, maar hier geldt: hoe lager de dosering: hoe beter het effect! Roken is so passé!

Het is ook bewezen dat cannabisgebruikers minder alcohol drinken, dit heeft mede invloed op het antidepressieve aspect en nog belangrijker: op een vermindering van het zelfmoordcijfer.

En wat er ook beweerd wordt door prohibitionisten, het sterftecijfer van psychiatrische patiënten die cannabis gebruiken ligt lager dan psychiatrische patiënten die geen cannabis gebruiken. Dat komt omdat cannabis de bijwerkingen van de medicatie onder controle houdt.

Society

Ik zie mijn kinderen trouwens liever opgroeien in een maatschappij waar de cannabisplant geaccepteerd is in het normale leven dan dat er zware straffen op haar staan. Alcohol is veel schadelijker en gewelddadiger. En de kater nadien zegt veel over onze nationale trots. Een pintje smaakt en eentje is geentje, maar de dag nadien mag je het wel bekopen en ben je geen mens: hoofdpijn, moe, megadepressief en prikkelbaar. En dat iedereen dan maar uit je buurt blijft. Met cannabis heb je de volgende dag een normale dag, je mag nog zo veel gebruikt hebben.

Wij hebben in België de slechte gewoonte om tabak bij de wiet te doen, en dat maakt het fout. Tabak brengt zo veel gezondheidsschade toe en is zo verslavend dat je heel sterk moet zijn om er vanaf te geraken.

Biologische cannabis waarvan je weet dat het niet bewerkt is met bestrijdingsmiddelen en verzwaringsmiddelen is echt wel ok! En hoe meer CBD er in zit, hoe minder psycho-activerend die is. het werkt dan louter ontspannend en pijnstillend zonder dat je je naam vergeet.

Die hele straffe bewerkte wiet die je nu overal vindt, afkomstig van de zwarte markt, is een pest voor het imago van cannabis en staat in fel contrast met de cannabis die bio gekweekt en gekozen is omwille van zijn bepaalde eigenschappen. Als je niet weet waar je cannabis vandaan komt, dan kan het zijn dat het bewerkt is met gif en andere schadelijke stoffen en dan is het natuurlijk helemaal niet gezond meer maar eerder een bedreiging voor je gezondheid, zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid! Vandaar ook dat het zou moeten gedecriminaliseerd worden, zo kunnen mensen terug gezonde en stabiele cannabissoorten kweken.

Ontzettend veel toepassingen

Cannabis is hier trouwens al duizenden jaren, weet je dat je er bijvoorbeeld ook zalf van kunt maken? Door pure cannabisolie te mengen met calendulacrème heb je altijd iets in huis dat de huid herstelt maar ook pijn verzacht. Het heeft ook een sterk ontsmettende werking waarover ik later eens wat meer ga schrijven, en het ontspant en verlicht spieren en gewrichten, kneuzingen, verstuikingen,…

Vroeger gebruikte men de cannabisplant voor van alles en nog wat. De cannabisplant had een veel grotere industriële functie, zowat alles werd er mee gemaakt. De huizen, het papier, de verpakkingen, het voedsel, kledij, de medicijnen en eerste hulp middeltjes. De nu THC-vrije Cannabisplant oftewel hennep kan milieuvriendelijk geteeld worden, het behoeft niet veel water (veel minder dan bv katoen) en geen bestrijdingsmiddelen.  Het kan ons milieu redden of beter gezegd: Redden wat er te redden valt.

Cannabis met THC is een genotsmiddel en medicijn dat vroeger en nu door ongelooflijk veel mensen gesmaakt of gebruikt wordt om te versterken, genezen en herstellen.

Het is dictatoriaal om deze plant te verbieden. De war on drugs heeft al tig keer meer slachtoffers gemaakt dan alle verboden drugs samen! De argumenten die er de laatste tijd over de drukpers rollen kloppen niet: je wordt niet schizofreen door cannabisen het beschadigt ook je hersens niet. Deze argumenten zijn al zo oud als het verbod zelf. Met deze uitspraken hebben ze indertijd mensen bang gemaakt van cannabis, en daardoor zijn aardolie en synthetische producten in de plaats gekomen.

Een nieuwe studie toont aan dat cannabisgebruikers zeker niet dommer zijn dan niet-gebruikers. En het THC gehalte zou dan toch geen invloed hebben op het feit of mensen verslaafd raken of niet. Verslaafd zijn aan cannabis zou eerder te maken hebben met het feit of iemand rookt om zijn problemen te vergeten. Mensen die met een verslaving te kampen hebben en zich niet laten opnemen functioneren volgens de studie beter en ze voelen zich beter dan zij die dat wel doen.

Eigen kweek 

Cannabis enkel en alleen als medicijn toelaten op doktersvoorschrift is in mijn ogen een veel te strakke benadering. Je moet al een dokter vinden die het wil voorschrijven en aangezien iedereen wel deugd kan hebben van de rustgevende en pijnstillende werking vind ik dat de plant vrij moet zijn. Mensen zouden het recht moeten hebben om hun eigen planten te kweken, ik spreek niet over een plantage maar wel over een aantal planten voor eigen gebruik, net zoals je je eigen tomaten of lavendel kweekt.

Mensen die heel ziek zijn hebben soms meerdere grammen per dag nodig, die zouden dan bv een vergunning kunnen krijgen om het aantal planten dat ze nodig hebben te kunnen kweken, zodanig dat ze niet beschuldigd kunnen worden van verkoop. En dan zouden er bv ook medische centers en nog meer Cannabis Social Clubs kunnen komen die ook cannabis kweken en verkopen voor zij die te ziek zijn of geen groene vingers en tuin of tijd hebben.

Eén bedrijf monopolie geven op de cannabisverkoop vind ik niet kunnen. In NL zijn veel mediwietgebruikers niet tevreden van de wiet die verkocht wordt in de apotheek en kopen nu terug aan in coffeeshops of kweken zelf.In Canada zijn de medische cannabisgebruikers momenteel verplicht om hun eigen kweek te vernielen, en te vermengen met kattengrit omdat er nu een nieuwe regeling geldt die zegt dat enkel nog de (stukken duurdere) cannabis van een bepaald bedrijf gebruikt mag worden. Patiënten moesten zich op voorhand registreren als thuiskweker en mediwietpatiënt en nu maakt de overheid daar misbruik van.

take down
the paywall
steun ons nu!