De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

“Een voedingsbodem voor actie” – Landbouwactiekamp, 2-4 mei 2011, Flevoland (NL)
Nederland, ASEED, Flevopolder, Bio-boer, Landbouwactiekamp, Mei 2011, Flevoland -

“Een voedingsbodem voor actie” – Landbouwactiekamp, 2-4 mei 2011, Flevoland (NL)

dinsdag 15 maart 2011 00:28
Spread the love

Van 2 tot en met 4 mei organiseert ASEED in de Flevopolder drie dagen kamperen bij een bio-boer. Met workshops, discussies en actie rond gentech, bio-industrie en alternatieven voor industriële landbouw.

Wat hebben megastallen te maken met gentech? Of het landbouwbeleid van de EU met buurtmoestuinen. Welke rol spelen Monsanto en andere multinationals, wat is voedselsoevereiniteit en hoe bouwen we een sociale en duurzame voedselketen uit? Er gaat een breed scala aan workshops en presentaties zijn. Suggesties welkom.
We verwachten boeren en tuiniers, studenten en dierenvrienden, activisten en slow-foodies.

In Nederland krijgt het verzet tegen industriële landbouw steeds meer aandacht, maar vooral in de landen om ons heen zijn al inspirerende bewegingen ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld Reclaim the Fields, een netwerk van jongeren die zelf op een milieuvriendelijke en sociale manier met landbouw aan de slag willen, maar die ook protesten organiseren tegen de agro-business en al haar misstanden. Dit kamp is geen officieel onderdeel van het Reclaim the Fields netwerk, maar er zullen wel diverse actievelingen uit andere Europese landen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen.

De locatie is het biologisch-dynamische akkerbouwbedrijf Gaos bij Swifterbant. Gaos vermeerdert biologische zaden, wekt duurzame energie op en is betrokken bij een bezorgdienst van biologische voeding.

Er is beperkte ruimte bij de boerderij waar het kamp wordt gehouden. En ook voor het eten en het programma weten we graag waar we aan toe zijn. Geef je daarom op tijd op via

landbouwactiekamp@aseed.net.

In de aanloop moet nog veel gebeuren, zowel voor het kamp zelf als voor de acties die we die we die dagen willen doen. En daar kunnen we nog veel hulp bij gebruiken. Het is ook mogelijk om een informatiebijeenkomst in jouw buurt te organiseren. Als je mee wilt helpen, neem even contact op. Alvast bedankt en hopelijk tot begin mei!

Bron :

http://www.aseed.net

take down
the paywall
steun ons nu!